iltasyazilim
FD Üye
Peynir oldukça besleyici bir gıda kaynağıdır yalnız ivedi bozuluyor olması ara sıra fazla sıkıcı oluyor açıkçasıHer peynirin kendine göre öbür kusurları bulunur
Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin birbesindir Sindirim olarak sütten daha basit olan peynirin yağ oranı ise çeşidine göre değişiklik gösterir
Alışık olduğumuz tekrar tekrar aldığımız diğerlerine seçim ettiğimiz bir peynirin bozuk çıkması keyif kaçırıcı bir durumdurPeynirin içinde milyarlarca ekşitici ve mikrop gibi canlı organizma kaynaşmaktaYeni üretilmiş taze peynirler çok daha basit bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dirençli olur
Öncelikle, iyi bir teneke beyaz peynirin kalıbı akıcı ve her kenarı birbirine eşit (78 cm) bir küp olmalı Dahası, çıkarıldığı tenekenin içinin lake olmasına dikkat ediniz Paslı ve sızıntılı tenekeden, lekeli salamuradan çıkarılan peynirden kaçınınız Peynir bıçakla bölünüp bir kesit alındığında, yapısının homojen, pürüzsüz ve lekesiz olması gerekir Delikler, yarık ve çatlaklar bulunmamalı Eğer peynirde çok sayıda minik büyük delikler yani süngerimsi yapıda gözeneklervarsa, yani beyaz peyniriniz çiçeklenmişse; çatlaklar bazen dış yüzeye dek üzüyorsa; kimi zaman da peynirin dışı sert de, içi yoğurt veya pelte gibiyse, laf konusu peynirler zorunlu dikkatle üretilmemiş demektir Kısacası, soğuk hava deposundayken şişmeyaparak imal hataları ortaya çıkmış peynirler bizi hayal kırıklığına uğratır
Peynir alırken ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir, ne çok yumuşak olmasına uyarı etmeliyizAyrıca süngerimsi şekilde hiç olmamalı Peyniri tenekeden çıkarttığınızda erimemesi çorbalaşmaması ve bulgur tanesine gibi ufalanmaması gerekiyorUfalanan peynirin saklanma esnasında dona uğradığı açıkça ortadır Peynirde tanıdık olmayan kokular duyulmaması gerekiyor bilhassa fermante olmuş maya kokusu taşımamalıPeynir alırken bu ayrıntılara uyarı ederseniz daha sağlıklı ve taze peyni tüketmiş olursunuz
ALT :wwwlarcomupluploadspeyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771peyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771ALT *
Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin birbesindir Sindirim olarak sütten daha basit olan peynirin yağ oranı ise çeşidine göre değişiklik gösterir
Alışık olduğumuz tekrar tekrar aldığımız diğerlerine seçim ettiğimiz bir peynirin bozuk çıkması keyif kaçırıcı bir durumdurPeynirin içinde milyarlarca ekşitici ve mikrop gibi canlı organizma kaynaşmaktaYeni üretilmiş taze peynirler çok daha basit bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dirençli olur
Öncelikle, iyi bir teneke beyaz peynirin kalıbı akıcı ve her kenarı birbirine eşit (78 cm) bir küp olmalı Dahası, çıkarıldığı tenekenin içinin lake olmasına dikkat ediniz Paslı ve sızıntılı tenekeden, lekeli salamuradan çıkarılan peynirden kaçınınız Peynir bıçakla bölünüp bir kesit alındığında, yapısının homojen, pürüzsüz ve lekesiz olması gerekir Delikler, yarık ve çatlaklar bulunmamalı Eğer peynirde çok sayıda minik büyük delikler yani süngerimsi yapıda gözeneklervarsa, yani beyaz peyniriniz çiçeklenmişse; çatlaklar bazen dış yüzeye dek üzüyorsa; kimi zaman da peynirin dışı sert de, içi yoğurt veya pelte gibiyse, laf konusu peynirler zorunlu dikkatle üretilmemiş demektir Kısacası, soğuk hava deposundayken şişmeyaparak imal hataları ortaya çıkmış peynirler bizi hayal kırıklığına uğratır
Peynir alırken ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir, ne çok yumuşak olmasına uyarı etmeliyizAyrıca süngerimsi şekilde hiç olmamalı Peyniri tenekeden çıkarttığınızda erimemesi çorbalaşmaması ve bulgur tanesine gibi ufalanmaması gerekiyorUfalanan peynirin saklanma esnasında dona uğradığı açıkça ortadır Peynirde tanıdık olmayan kokular duyulmaması gerekiyor bilhassa fermante olmuş maya kokusu taşımamalıPeynir alırken bu ayrıntılara uyarı ederseniz daha sağlıklı ve taze peyni tüketmiş olursunuz
ALT :wwwlarcomupluploadspeyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771peyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771ALT *