Peynir oldukca besleyici bir besin kaynağıdır yalnız cabuk bozuluyor olması bazen cok can sıkıcı oluyor acıkcasıHer peynirin kendine gore farklı kusurları bulunur
Peynir enerji değeri yuksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yonunden zengin birbesindir Sindirim olarak sutten daha kolay olan peynirin yağ oranı ise ceşidine gore değişiklik gosterir
Alışık olduğumuz her zaman aldığımız diğerlerine tercih ettiğimiz bir peynirin bozuk cıkması keyif kacırıcı bir durumdurPeynirin icinde milyarlarca ekşitici ve mikrop gibi canlı organizma kaynaşmaktaYeni yapılmış taze peynirler cok daha kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklı olur
Oncelikle, iyi bir teneke beyaz peynirin kalıbı duzgun ve her kenarı birbirine eşit (78 cm) bir kup olmalı Dahası, cıkarıldığı tenekenin icinin lake olmasına dikkat ediniz Paslı ve sızıntılı tenekeden, kirli salamuradan cıkarılan peynirden kacınınız Peynir bıcakla bolunup bir kesit alındığında, yapısının homojen, puruzsuz ve lekesiz olması gerekir Delikler, yarık ve catlaklar bulunmamalı Eğer peynirde cok sayıda kucuk buyuk delikler yani sungerimsi yapıda gozeneklervarsa, yani beyaz peyniriniz ciceklenmişse; catlaklar bazen dış yuzeye kadar uzuyorsa; kimi zaman da peynirin dışı sert de, ici yoğurt ya da pelte gibiyse, soz konusu peynirler gerekli ozenle uretilmemiş demektir Kısacası, soğuk hava deposundayken şişmeyaparak uretim hataları ortaya cıkmış peynirler bizi duş kırıklığına uğratır
Peynir alırken ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir, ne cok yumuşak olmasına dikkat etmeliyizAyrıca sungerimsi şekilde hic olmamalı Peyniri tenekeden cıkarttığınızda erimemesi corbalaşmaması ve bulgur tanesi gibi ufalanmaması gerekiyorUfalanan peynirin saklanma sırasında dona uğradığı acıkca ortadır Peynirde yabancı kokular duyulmaması gerekiyor ozellikle fermante olmuş maya kokusu taşımamalıPeynir alırken bu ayrıntılara dikkat ederseniz daha sağlıklı ve taze peyni tuketmiş olursunuz
ALT :wwwupluploadspeyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771peyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771ALT
Peynir enerji değeri yuksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yonunden zengin birbesindir Sindirim olarak sutten daha kolay olan peynirin yağ oranı ise ceşidine gore değişiklik gosterir
Alışık olduğumuz her zaman aldığımız diğerlerine tercih ettiğimiz bir peynirin bozuk cıkması keyif kacırıcı bir durumdurPeynirin icinde milyarlarca ekşitici ve mikrop gibi canlı organizma kaynaşmaktaYeni yapılmış taze peynirler cok daha kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklı olur
Oncelikle, iyi bir teneke beyaz peynirin kalıbı duzgun ve her kenarı birbirine eşit (78 cm) bir kup olmalı Dahası, cıkarıldığı tenekenin icinin lake olmasına dikkat ediniz Paslı ve sızıntılı tenekeden, kirli salamuradan cıkarılan peynirden kacınınız Peynir bıcakla bolunup bir kesit alındığında, yapısının homojen, puruzsuz ve lekesiz olması gerekir Delikler, yarık ve catlaklar bulunmamalı Eğer peynirde cok sayıda kucuk buyuk delikler yani sungerimsi yapıda gozeneklervarsa, yani beyaz peyniriniz ciceklenmişse; catlaklar bazen dış yuzeye kadar uzuyorsa; kimi zaman da peynirin dışı sert de, ici yoğurt ya da pelte gibiyse, soz konusu peynirler gerekli ozenle uretilmemiş demektir Kısacası, soğuk hava deposundayken şişmeyaparak uretim hataları ortaya cıkmış peynirler bizi duş kırıklığına uğratır
Peynir alırken ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir, ne cok yumuşak olmasına dikkat etmeliyizAyrıca sungerimsi şekilde hic olmamalı Peyniri tenekeden cıkarttığınızda erimemesi corbalaşmaması ve bulgur tanesi gibi ufalanmaması gerekiyorUfalanan peynirin saklanma sırasında dona uğradığı acıkca ortadır Peynirde yabancı kokular duyulmaması gerekiyor ozellikle fermante olmuş maya kokusu taşımamalıPeynir alırken bu ayrıntılara dikkat ederseniz daha sağlıklı ve taze peyni tuketmiş olursunuz
ALT :wwwupluploadspeyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771peyniralirkenneleredikkatetmeliyiz13771ALT