iltasyazilim
FD Üye
Peynir Altı Suyundan Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak peynir altı suyu
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 adet yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 bardak sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Peynir Altı Suyundan Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Arkadaşlar herkese merhaba sütümün bozulmasıyla elde ettiğim harika bir tarifi sizinle paylaşmak istedim Sütüm bozulunca kesildi bende ekşimik yaptım Araştırma yaptığımda süzülen suyun çok faydalı olduğunu ve hamur işlerini çok güzel kabarttığını gördüm Hemen denedim ve sonuç mükemmel oldu Ekşimiği iç harca suyunu hamura koydum ve bozulan sütüm ziyan olmamış oldu Şimdi geçelim tarife
Öncelikle peynir altı suyumuzu ılıtarak ise başlıyoruz Ilıyan suya bir yemek kaşığı maya ve şeker eklenerek bir kenarda bekletilir Bir kaba yağ yumurtaların beyazı ve tuz eklenip karıştırılır Bekleyen maya karışıma ilave edilir Daha sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri nemli bezle örtülen hamur bir buçuk saat mayalandırılır Bir saatte bekletseniz olur Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir istediğiniz iç harç eklenerek tepsiye alınır ve 20 dk tepsi mayalanması yapılır Üzerine yumurta isteğe göre susam ya da çörek otu serpilip ,180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirilir Pamuk poğaçalarımız hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 bardak peynir altı suyu
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 adet yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 bardak sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Peynir Altı Suyundan Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Arkadaşlar herkese merhaba sütümün bozulmasıyla elde ettiğim harika bir tarifi sizinle paylaşmak istedim Sütüm bozulunca kesildi bende ekşimik yaptım Araştırma yaptığımda süzülen suyun çok faydalı olduğunu ve hamur işlerini çok güzel kabarttığını gördüm Hemen denedim ve sonuç mükemmel oldu Ekşimiği iç harca suyunu hamura koydum ve bozulan sütüm ziyan olmamış oldu Şimdi geçelim tarife
Öncelikle peynir altı suyumuzu ılıtarak ise başlıyoruz Ilıyan suya bir yemek kaşığı maya ve şeker eklenerek bir kenarda bekletilir Bir kaba yağ yumurtaların beyazı ve tuz eklenip karıştırılır Bekleyen maya karışıma ilave edilir Daha sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri nemli bezle örtülen hamur bir buçuk saat mayalandırılır Bir saatte bekletseniz olur Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir istediğiniz iç harç eklenerek tepsiye alınır ve 20 dk tepsi mayalanması yapılır Üzerine yumurta isteğe göre susam ya da çörek otu serpilip ,180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirilir Pamuk poğaçalarımız hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun