Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynir Kremalı Pasta Tarifi

Peynir Kremalı Pasta Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

300 gr un
2 su bardağı pudraşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
4 yumurta
1 su bardağı süt
Krema için
1 yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket labne peyniri
Üzeri (glazür) için
50 gr margarin
150 gr pudraşekeri
1 çay bardağı sıcak su
Eritilmiş çikolata
2 çorba kaşığı glazür kahve
1 tatlı kaşığı kakao
File fındık


Tarif

Derin bir kabın içine unu eleyin
Kabın içine pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve harmanlayın
Ayrı bir kabın içersinde sütle yumurtaları çırpın
Her iki karışımı birleştirin ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
2224 cm çapı olan kelepçeli yuvarlak bir kalıp alın ve yağlayıp un serpin
Karışımı kalıbın içine dökün
Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırınımızda 30 dakika pişirin
Glazür hazırlamak için glazür kahveyi bir çay bardağı kaynar suyun içine eritin
İçine margarin, pudraşeker ve kakao ekleyin, karıştırın
Keki fırından alıp, soğumadan glazürü üzerine gezdirin, keki soğumaya bırakın
Krema için labne peyniri dışındaki malzemeleri bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin
Ocaktan aldıktan sonra üzeri kabuk bağlamaması için ara sıra çırpma teliyle karıştırarak soğumasını bekleyin
Soğuduğu zaman içine labne peyniri koyun ve tekrar çırpın
Kek soğuduğu zaman enine iki eşit dilime kesin
Taban dilimin üzerine kremayı yayın, ikinci dilimi kremanın üzerine kapatın
Üzerini eritilmiş çikolata ve file fındık ile süsleyin



Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt