Peynİr Pudİngİ PEYNİR PUDİNGİ Kullanılacak araç gereç (4 birey için): 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri, 3 yumurta, 20 gram un, 20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 bardak süt, 1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu, yeteri değin tuz Yapımı: 20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı Beşameli soğuttuktan sonradan bunu karıştırırken teker teker ve sırasıyle yumurtaların sarılarını, tuzu, rendelenmiş gravyer peynirini, kar köpüğü haline getirilmiş yumurta aklarını katıp bu beşamele yedirmeli Yağa ve kurutulmuş ekmek tozuna bulanmış bir puding kalıbına karışımı doldurmalı Kalıbı dörtte üçüne gelecek dek içinde kaynar su yer alan bir tencerenin içine oturtmalı Sonradan bunları olduğu gibi orta ısılı bir fırına sürüp kalıptakini bir saat kadar pişirmeli Peynirli puding pişince bunu benmarisinden çıkarmalı ve bir servis tabağına tepetaklak ederek aktardıktan daha sonra sıcak sıcak servis yapmalı