Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynir Somon Soslu Kara Buğday – 121 Kkal/100g

Peynir Somon Soslu Kara Buğday – 121 Kkal/100g

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
*Peynir Somon Soslu Kara Buğday – 121 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*

*Karabuğday (40g)
*Kaynar su (400 ml)
*Sut 100 g
*Somon (50g)
*Sürmeli peynir (50g)
*Fesleğen 1 avuç (10g)
*Baharatlar tadına göre: karışık biber, kara biber, tuz (2g)

Peynir Somon Soslu Kara Buğday – 121 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon*(308 gram): *Kkal*371,35;*Protein*22,05 g;*Yag*15,32 g;*Karbonhidrat*36,48*g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Bu sosu çok sevdim! Hem çok lezzetli hem de çok hafif Sürmeli peynir iyice eriyor ve sosuna çok güzel kıvamı veriyor, ne fazla sulu ne katı Somon son derece besleyici ve sağlıklı protein ve yağ sahibidir, ayrıca yemeğe ilginç tadı veriyor Fesleğen eklemeyi tavsiye ederim çünkü bu yeşillik peynirin en iyi dosttur, somona da çok yakışıyor Baharatları tadına göre seçin, bence karışık biber en iyisi Bu sosun daha bir özelliği var,kara buğday yerinde makarna, pilav veya bulgur olabilir

*
1) Suketelde kaynatın Kara buğdayı soğuk suda yıkayın, sıcak su ekleyip orta ateşte su çekinceye kadar pişirin (Yaklaşık 15 dakika)
2) Somonu pişirin (Herhangi bir şekilde olabilir İster hasla, ister fırınla, ben ızgarayı tercihi ediyorum 5 dakika – hazır!!! Somonu çok az pişmesi lazım Böylece daha sulu ve lezzetli olur
3) Sos için bir tencereye süt, peynir ve parçalanmış somonu koyun ve kısa ateşte karıştırarak eritin (Yaklaşık 5 dakika)
4) Fesleğeni doğrayın ve baharatla beraber sosa ekleyin, karıştırın ve 1 dakika daha pişirin
5) Fesleğen yapraklarla süsleyip sıcak servis yapın!
Bu yemek basit bir salatayla servis edebilirsiniz, bence domates salatası ile en iyi kombinasyon oluyor
Afiyet olsun!
*

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar
Üst Alt