iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 litre çiğ süt 1 çay kaşığı peynir mayası 2 adet yumurta 1,5 su bardağı irmik 2 su bardağı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Çiğ sütü bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına kadar (yani parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar) ısıtın Süt yeterince ısındığında ocağı kapatın Peynir mayasını sütün üzerine ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, üzerini bir örtüyle örttükten sonra iki saat mayalanmaya bırakın Mayalanan peyniri tel çırpıcıyla karıştırın Üzerine yumurtaları kırıp karışıma yedirin Sonra irmik ve toz şekeri ekleyip, orta ateşte karışım kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın Höşmerim kaynadıktan sonra ocağı kapatın Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağı havlunun üzerine kapatın Tatlıyı yarım saat demlenmeye bırakın Demlenen tatlıyı kaşıkla servis tabaklarına alarak servis yapın
1 litre çiğ süt 1 çay kaşığı peynir mayası 2 adet yumurta 1,5 su bardağı irmik 2 su bardağı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Çiğ sütü bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına kadar (yani parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar) ısıtın Süt yeterince ısındığında ocağı kapatın Peynir mayasını sütün üzerine ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, üzerini bir örtüyle örttükten sonra iki saat mayalanmaya bırakın Mayalanan peyniri tel çırpıcıyla karıştırın Üzerine yumurtaları kırıp karışıma yedirin Sonra irmik ve toz şekeri ekleyip, orta ateşte karışım kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın Höşmerim kaynadıktan sonra ocağı kapatın Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağı havlunun üzerine kapatın Tatlıyı yarım saat demlenmeye bırakın Demlenen tatlıyı kaşıkla servis tabaklarına alarak servis yapın