iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Hamur malzemesi :
65 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
1 çorbakaşığı tozşeker
15 su bardağı un
12 su bardağı su
Püre malzemesi :
1 çorbakaşığı beyaz rom
1 adet yeşil limon
500 gr mango
Garnitür malzemesi :
500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri)
65 çorbakaşığı esmer şeker
2 çorbakaşığı çiğ krema
2 çorbakaşığı un
2 paket vanilya
3 adet yumurta
1 adet limon
frambuazn
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin
Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin Fırını 180 dereceye ayarlayın 2224 cm çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin 10 dakika pişirin
Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 12 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın
Hamur malzemesi :
65 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
1 çorbakaşığı tozşeker
15 su bardağı un
12 su bardağı su
Püre malzemesi :
1 çorbakaşığı beyaz rom
1 adet yeşil limon
500 gr mango
Garnitür malzemesi :
500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri)
65 çorbakaşığı esmer şeker
2 çorbakaşığı çiğ krema
2 çorbakaşığı un
2 paket vanilya
3 adet yumurta
1 adet limon
frambuazn
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin
Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin Fırını 180 dereceye ayarlayın 2224 cm çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin 10 dakika pişirin
Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 12 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın