Peynirli Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta akı (Sarılar üzerine)
- 1 paket instant maya (Kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 7 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Margarin ya da tereyağı
Peynirli Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
- Diğer materyalleri içine ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim. Unu kesinlikle denetimli ekleyin. Hamurun üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım.
- 45 dakika sonra hamuru 20 bezeye ayıralım.
- Her bir bezeyi elimizle yaklaşık tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Bir ucuna peyniri koyup peynir örtülecek formda hamurun ucunu katlayalım.
- Daha sonra başka uca bıçak yardımıyla kesikler atalım.
- Peynirli uç kısmından öteki uca gerçek rulo yapalım.
- Ay halini verip tepsiye dizelim.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tuz ve şeker oranı az gelirse daha ekleyebilirsiniz.