iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler Ben yarım kg’luk 3 kavanoz yaptım Buna göre veriyorum malzemeyi;
*1 kg lor peyniri (ev yapımı lor olursa daha güzel olur)
*1 kg küçük yeşil biber
*1 tatlı kaşığı reyhan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*6 diş sarımsak
*1 su bardağı sirke
*4 su bardağı su
*1,5 çorba kaşığı tuz
Peynirli Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Lor içine reyhan ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz*Biberlerin içini çıkarıp peyniri sıkıca ve bolca dolduruyoruz (resim çekemedim yaparken) Kavanoza biberleri dolduruyoruz İçine 2 diş sarımsak ekliyoruz Bir kapta 1,5 çorba kaşığı tuz, kaynatılmış soğumuş su ve sirkeli karışımdan dolduruyoruz Kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz 1 hafta sonra açılıp tüketilebilir Zeytinyağı ile servis edilebilir Afiyet olsun
*1 kg lor peyniri (ev yapımı lor olursa daha güzel olur)
*1 kg küçük yeşil biber
*1 tatlı kaşığı reyhan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*6 diş sarımsak
*1 su bardağı sirke
*4 su bardağı su
*1,5 çorba kaşığı tuz
Peynirli Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Lor içine reyhan ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz*Biberlerin içini çıkarıp peyniri sıkıca ve bolca dolduruyoruz (resim çekemedim yaparken) Kavanoza biberleri dolduruyoruz İçine 2 diş sarımsak ekliyoruz Bir kapta 1,5 çorba kaşığı tuz, kaynatılmış soğumuş su ve sirkeli karışımdan dolduruyoruz Kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz 1 hafta sonra açılıp tüketilebilir Zeytinyağı ile servis edilebilir Afiyet olsun