iltasyazilim
FD Üye
Peynirli bisküvi tarifi için malzemeler
Malzemeler
10 g toz maya
1 çay bardağı ılık su
200 g un
10 g kabartma tozu
Tuz
70 g krema
80 g tereyağı
100 g rendelenmiş emmantel peyniri
3~4 dal maydanoz
Üzeri için
Toz parmesan peyniri
Peynirli bisküvi hazırlanışı
Mayayı ılık suda eritin Un, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz, krema ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın Rendelenmiş emmantel peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın Elinizle bastırarak açın ve şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerlerine toz parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Soğuk servis yapın
LEZZETCOM
Malzemeler
10 g toz maya
1 çay bardağı ılık su
200 g un
10 g kabartma tozu
Tuz
70 g krema
80 g tereyağı
100 g rendelenmiş emmantel peyniri
3~4 dal maydanoz
Üzeri için
Toz parmesan peyniri
Peynirli bisküvi hazırlanışı
Mayayı ılık suda eritin Un, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz, krema ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın Rendelenmiş emmantel peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın Elinizle bastırarak açın ve şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerlerine toz parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Soğuk servis yapın
LEZZETCOM