Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli börek (Yumurtasız Sodasız Baklavalık Yufkadan)

Peynirli börek (Yumurtasız Sodasız Baklavalık Yufkadan)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Peynirli börek (Yumurtasız Sodasız Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka

İç harcı için;


*1 paket lor peyniri veya evde var olan herhangi bir peynir
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için :


*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sulu kısmından yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ

En üst kısmı için :


*200 gram eritilmiş tereyağı
*Susam ve çörek otu

Peynirli börek (Yumurtasız Sodasız Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı
İç harcı için lor peyniri ve incecik kıydığımız maydanozu derin bir kapta karıştıralım, tuz ve yağını da ilave edelim sos için gerekli olan tüm malzemeleri de ayrı bir kapta çırpalım, baklavalık yufka dan 2 kat alalım üzerine sos gezdirelim her tarafına gelecek şekilde sos tan yayalım, üzerine 2 adet daha yufka serelim yine soslayalım ,üzerine 2 kat daha yufka serelim yani 6 Ve son yufkayı da serdikten sonra yufkanın bizden taraftaki kısmına iç harcımızı yayalım, rulo şeklinde yufkamızı saralım, sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ,her 6 rulo da bu işlem biteceği için tepsimiz doluyor zaten Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa börekler in üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat(ben 5 saat dinlendirdim )dinlendirelim börekler imiz dinlendikten sonra üzerine 200 gram kadar eritilmiş tereyağı dökelim ,susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış *185 derece fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt