iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
150 gram köftelik bulgur (1 su bardağı bulgur) 1 su bardağı ılık su (200 ml) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 50 gram beyaz peynir 4 adet yeşil soğan 15 dal maydanoz 1 silme tatlı kaşığı toz kimyon 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı toz karabiber 12 çay kaşığı tuz Servisi için:
1 adet küçük boy kıvırcık marul
NASIL YAPILIR?
Malzemelerin tümünü karıştırabileceğiniz derinlikte, kapaklı yayvan bir tencereye köftelik bulguru alın Bir su bardağının yarısına kaynar, yarısına soğuk su doldurun, karıştırın ve bu suyu bulgurun üzerine gezdirin Tencerenin kapağını kapatın ve 1520 dakika bulgurun suyu çekmesini bekleyin Maydanozların yapraklarını ayıklayın, yıkayın ve çok ince doğrayın Yeşil soğanları da aynı şekilde yıkayın ve ince ince doğrayın Tereyağını küçük bir cezvede eritin Beyaz peyniri çatalla ezin Erittiğiniz tereyağını, beyaz peyniri ve salçayı bulgura ekleyerek karıştırın Yeşillikleri ve baharatları ekleyip malzemeler bütünleşene kadar biriki dakika elinizle yoğurun Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak silindir şekli verin Kıvırcık marul yapraklarını tabanına yerleştirdiğiniz bir servis tabağına köfteleri dizin
150 gram köftelik bulgur (1 su bardağı bulgur) 1 su bardağı ılık su (200 ml) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 50 gram beyaz peynir 4 adet yeşil soğan 15 dal maydanoz 1 silme tatlı kaşığı toz kimyon 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı toz karabiber 12 çay kaşığı tuz Servisi için:
1 adet küçük boy kıvırcık marul
NASIL YAPILIR?
Malzemelerin tümünü karıştırabileceğiniz derinlikte, kapaklı yayvan bir tencereye köftelik bulguru alın Bir su bardağının yarısına kaynar, yarısına soğuk su doldurun, karıştırın ve bu suyu bulgurun üzerine gezdirin Tencerenin kapağını kapatın ve 1520 dakika bulgurun suyu çekmesini bekleyin Maydanozların yapraklarını ayıklayın, yıkayın ve çok ince doğrayın Yeşil soğanları da aynı şekilde yıkayın ve ince ince doğrayın Tereyağını küçük bir cezvede eritin Beyaz peyniri çatalla ezin Erittiğiniz tereyağını, beyaz peyniri ve salçayı bulgura ekleyerek karıştırın Yeşillikleri ve baharatları ekleyip malzemeler bütünleşene kadar biriki dakika elinizle yoğurun Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak silindir şekli verin Kıvırcık marul yapraklarını tabanına yerleştirdiğiniz bir servis tabağına köfteleri dizin