iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta ( sarısı üzerine)
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığından az tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*Peynir
*Bir avuç kadar maydanoz
*Biraz pul biber ( isteğe bağlı)
Peynirli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Bu tarif diğer yaptığımız poğaça tarifleri gibi aslında, tek farklı şeklinin çiçek olması*? Yapım aşaması bu yüzden biraz uğraştırıcı olabilir fakat kesinlikle çok beğenilecek bir tarif*?
1
*Maya sütle birlikte iyice eritilir
*Daha sonra yoğurt yumurta ve sıvı yağ da eklenip karıştırılır
*Geriye kalan katı malzemeleri de koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
*Unu koyarken yavaş yavaş ekleyin ki hamurumuz katı kıvamlı olmasın
*Hamurumuzu bir kaba koyup yarım saat bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
*Mayalanmış hamurdan ufak bezeler yapıp çay tabağından biraz daha büyük açalım her bezeyi
*Bezeler dört tarafından kesilir ve peynirler dört parçaya da minik minik konur (Hamurdan kopulmayacak şekilde kesik atmanız gerekir )
*Kestiğiniz her hamuru peynirin etrafına sarıp uçlarından orta kısıma iyice yerleştirilir
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye konur
*Yumurta sarısı sürülür ve ortasına zeytinler konur
*170 derece fırında pişirilir
Afiyet olsun ?
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta ( sarısı üzerine)
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığından az tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*Peynir
*Bir avuç kadar maydanoz
*Biraz pul biber ( isteğe bağlı)
Peynirli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Bu tarif diğer yaptığımız poğaça tarifleri gibi aslında, tek farklı şeklinin çiçek olması*? Yapım aşaması bu yüzden biraz uğraştırıcı olabilir fakat kesinlikle çok beğenilecek bir tarif*?
1
*Maya sütle birlikte iyice eritilir
*Daha sonra yoğurt yumurta ve sıvı yağ da eklenip karıştırılır
*Geriye kalan katı malzemeleri de koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
*Unu koyarken yavaş yavaş ekleyin ki hamurumuz katı kıvamlı olmasın
*Hamurumuzu bir kaba koyup yarım saat bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
*Mayalanmış hamurdan ufak bezeler yapıp çay tabağından biraz daha büyük açalım her bezeyi
*Bezeler dört tarafından kesilir ve peynirler dört parçaya da minik minik konur (Hamurdan kopulmayacak şekilde kesik atmanız gerekir )
*Kestiğiniz her hamuru peynirin etrafına sarıp uçlarından orta kısıma iyice yerleştirilir
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye konur
*Yumurta sarısı sürülür ve ortasına zeytinler konur
*170 derece fırında pişirilir
Afiyet olsun ?