iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Dızmana Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su bardak un
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş hamur mayası (kuru mayayla da olur)
*1 yemek kaşığı şeker
*Tuz
İç malzemesi;
*300 gr lor ya da çökelek ( kıymalısını da yapabilirsiniz )
*1 bağ maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*Nane
Üzerine sürmek için;
*1 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağından az sıvı yağ
Peynirli Dızmana Tarifi Yapılışı
1
*Çukur bir kaseye unumuzu koyuyoruz (önce yarısını koyun unun, yoğururken eklersiniz kalanını)
*1 su bardağına, mayamızı, 1 yemek kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu koyup ılık su ilave ediyoruz
*Mayamız ılık suda eriyene kadar karıştırıyoruz Mayamız iyice kabarınca unumuza ilave ediyoruz
*1 su bardağı sütümüzü, tuzumuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz
*1 su bardağı su daha alacaktır, yine de yumuşak bir hamur yapacağız, ona göre yoğurun Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz
*Bir taraftan çukur bir kaseye çökeleğimizi koyup, yıkadığımız maydanozlarımızı doğruyoruz
*Kabaran hamurumuzu küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz
*Hamur tahtamızda bezeleri merdaneyle pide yapacakmışız gibi uzunlamasına açıyoruz
*Açtığımız hamurumuzun ortasına uzunlamasına çökeleğimizi koyup kapatmaya başlıyoruz*Rulo haline gelecek
*Kapattığımız bezeleri 2 parmak kalınlığında kesiyoruz
*Düz bir tabağa biraz sıvı yağ koyup kestiğimiz hamurların sadece bir tarafını batırıyoruz (Birbirine yapışmaması için yapıyoruz Çukur bir tabağa koymuyoruz çünkü hamuru çok batırırsınız ve yağlı olur)
*Yağladığımız fırın tepsimize yan yana sıralıyoruz
*Üzerine acelemiz varsa çabuk kabarması için poşet geçiriyoruz Kabaran hamurumuzun üzerine, bir kasede çırptığımız 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağından az sıvı yağ karışımımızı her yerine döküyoruz
*200 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*6 su bardak un
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş hamur mayası (kuru mayayla da olur)
*1 yemek kaşığı şeker
*Tuz
İç malzemesi;
*300 gr lor ya da çökelek ( kıymalısını da yapabilirsiniz )
*1 bağ maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*Nane
Üzerine sürmek için;
*1 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağından az sıvı yağ
Peynirli Dızmana Tarifi Yapılışı
1
*Çukur bir kaseye unumuzu koyuyoruz (önce yarısını koyun unun, yoğururken eklersiniz kalanını)
*1 su bardağına, mayamızı, 1 yemek kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu koyup ılık su ilave ediyoruz
*Mayamız ılık suda eriyene kadar karıştırıyoruz Mayamız iyice kabarınca unumuza ilave ediyoruz
*1 su bardağı sütümüzü, tuzumuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz
*1 su bardağı su daha alacaktır, yine de yumuşak bir hamur yapacağız, ona göre yoğurun Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz
*Bir taraftan çukur bir kaseye çökeleğimizi koyup, yıkadığımız maydanozlarımızı doğruyoruz
*Kabaran hamurumuzu küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz
*Hamur tahtamızda bezeleri merdaneyle pide yapacakmışız gibi uzunlamasına açıyoruz
*Açtığımız hamurumuzun ortasına uzunlamasına çökeleğimizi koyup kapatmaya başlıyoruz*Rulo haline gelecek
*Kapattığımız bezeleri 2 parmak kalınlığında kesiyoruz
*Düz bir tabağa biraz sıvı yağ koyup kestiğimiz hamurların sadece bir tarafını batırıyoruz (Birbirine yapışmaması için yapıyoruz Çukur bir tabağa koymuyoruz çünkü hamuru çok batırırsınız ve yağlı olur)
*Yağladığımız fırın tepsimize yan yana sıralıyoruz
*Üzerine acelemiz varsa çabuk kabarması için poşet geçiriyoruz Kabaran hamurumuzun üzerine, bir kasede çırptığımız 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağından az sıvı yağ karışımımızı her yerine döküyoruz
*200 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun