iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 kuru yufka (veya taze yufka), 250 gr beyaz peynir (veya çökelek), 810 dal maydanoz, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı kaymak, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kuru yufkalardan biri geniş bir tepsiye yayılır El ile üzerine hafifçe su serpilir Yufkanın diğer tarafı da çevrilir ve üzerine su serpilir Diğer yufkaları da aynı şekilde hafifçe ıslattıktan sonra hepsi üst üste dizilir Nemli bir bezle kapatılıp bekletilir
Harcı hazırlamak için; bir kabın içine çökelek veya peynir koyulup çatalla ezilir
Üzerine ince kıyılmış olan maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılır Yumuşamış yufkalardan biri mutfak tezgâhına serilir Bir kenarından 15 santimlik parça yukarıya doğru katlanır Katlanan kısma peynirli karışımın dörtte birini koyulur
Yufkanın önce yan kenarları, sonra üst parçası kapatılıp dörtgen bir bohça yapılır Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır Kalın tabanlı geniş bir çelik tava ısıtılır
Tava tereyağı ile yağlanır Üzerine hazırlanan yufka koyulur Orta ateşte, ön ve arka yüzü pembeleşene kadar pişirilir
4 kuru yufka (veya taze yufka), 250 gr beyaz peynir (veya çökelek), 810 dal maydanoz, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı kaymak, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kuru yufkalardan biri geniş bir tepsiye yayılır El ile üzerine hafifçe su serpilir Yufkanın diğer tarafı da çevrilir ve üzerine su serpilir Diğer yufkaları da aynı şekilde hafifçe ıslattıktan sonra hepsi üst üste dizilir Nemli bir bezle kapatılıp bekletilir
Harcı hazırlamak için; bir kabın içine çökelek veya peynir koyulup çatalla ezilir
Üzerine ince kıyılmış olan maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılır Yumuşamış yufkalardan biri mutfak tezgâhına serilir Bir kenarından 15 santimlik parça yukarıya doğru katlanır Katlanan kısma peynirli karışımın dörtte birini koyulur
Yufkanın önce yan kenarları, sonra üst parçası kapatılıp dörtgen bir bohça yapılır Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır Kalın tabanlı geniş bir çelik tava ısıtılır
Tava tereyağı ile yağlanır Üzerine hazırlanan yufka koyulur Orta ateşte, ön ve arka yüzü pembeleşene kadar pişirilir