Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Gözleme Nasıl Yapılır?

Peynirli Gözleme Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

4 kuru yufka (veya taze yufka), 250 gr beyaz peynir (veya çökelek), 810 dal maydanoz, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı kaymak, tuz, karabiber


Yapılışı:

Kuru yufkalardan biri geniş bir tepsiye yayılır El ile üzerine hafifçe su serpilir Yufkanın diğer tarafı da çevrilir ve üzerine su serpilir Diğer yufkaları da aynı şekilde hafifçe ıslattıktan sonra hepsi üst üste dizilir Nemli bir bezle kapatılıp bekletilir

Harcı hazırlamak için; bir kabın içine çökelek veya peynir koyulup çatalla ezilir

Üzerine ince kıyılmış olan maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılır Yumuşamış yufkalardan biri mutfak tezgâhına serilir Bir kenarından 15 santimlik parça yukarıya doğru katlanır Katlanan kısma peynirli karışımın dörtte birini koyulur

Yufkanın önce yan kenarları, sonra üst parçası kapatılıp dörtgen bir bohça yapılır Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır Kalın tabanlı geniş bir çelik tava ısıtılır

Tava tereyağı ile yağlanır Üzerine hazırlanan yufka koyulur Orta ateşte, ön ve arka yüzü pembeleşene kadar pişirilir

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt