iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet milföy hamuru(dikdörtgen)
İç harcı için;
Peynir
Domates
Biber
Maydanoz
Yufkayı ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce iç harcımızı hazırlayalım
Domates, biber ve maydanozu doğrayalım ve peyniri ekleyip karıştıralım
Daha sonra yufkayı ıslatmak için harcımızı hazırlayalım
Süt, yumurta ve sıvıyağı bir kabin içinde karıştıralım
Yufkayı tezgahın üzerine serelim ve 4 e bölelim Hazırladığımız harcımızı her yerine sürelim ve peynirli harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım
Paketinden çıkardığımız dikdörtgen milföylerimizi ince ince keselim ve merdane yardımıyla biraz açalım
İnce ince kestiğimiz milföylerimizi böreklerimize kafes şeklinde saralım
Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım
Afiyet olsuunn
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 adet yufka
3 adet milföy hamuru(dikdörtgen)
İç harcı için;
Peynir
Domates
Biber
Maydanoz
Yufkayı ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce iç harcımızı hazırlayalım
Domates, biber ve maydanozu doğrayalım ve peyniri ekleyip karıştıralım
Daha sonra yufkayı ıslatmak için harcımızı hazırlayalım
Süt, yumurta ve sıvıyağı bir kabin içinde karıştıralım
Yufkayı tezgahın üzerine serelim ve 4 e bölelim Hazırladığımız harcımızı her yerine sürelim ve peynirli harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım
Paketinden çıkardığımız dikdörtgen milföylerimizi ince ince keselim ve merdane yardımıyla biraz açalım
İnce ince kestiğimiz milföylerimizi böreklerimize kafes şeklinde saralım
Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım
Afiyet olsuunn
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız