iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Katmer Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru maya
*3 yemek kaşığı tahin
*1 tane yumurta
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Rendelenmiş peynir (her çeşit olur)
*Yarım su bardağı tereyağı, eritilmiş ama sıcak olmayacak
Peynirli Katmer Ekmek Tarifi Yapılışı Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alın ve ununu kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun üzerine kapatıp yarım saat veya 45 dakika mayalanmaya bırakın Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayın ve oklava ile 1 cm kalınlığında açın Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün ve istediğiniz miktarda peynir rendesi döşeyin Hamuru rulo yapıp kendi etrafına dolayın, katmer yapar gibi ama tekrardan açmayın Doladığınız şekilde top top kalsın Üzerine biraz daha peynir rendesi koyun Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın Fırını 200 derecede ısıtın, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız katmer bezeleri sırayla fırın tepsisine alın İyice kızarana kadar pişirin İlk sıcağı gidince dilimleyerek servis yapın, afiyet olsun
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru maya
*3 yemek kaşığı tahin
*1 tane yumurta
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Rendelenmiş peynir (her çeşit olur)
*Yarım su bardağı tereyağı, eritilmiş ama sıcak olmayacak
Peynirli Katmer Ekmek Tarifi Yapılışı Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alın ve ununu kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun üzerine kapatıp yarım saat veya 45 dakika mayalanmaya bırakın Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayın ve oklava ile 1 cm kalınlığında açın Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün ve istediğiniz miktarda peynir rendesi döşeyin Hamuru rulo yapıp kendi etrafına dolayın, katmer yapar gibi ama tekrardan açmayın Doladığınız şekilde top top kalsın Üzerine biraz daha peynir rendesi koyun Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın Fırını 200 derecede ısıtın, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız katmer bezeleri sırayla fırın tepsisine alın İyice kızarana kadar pişirin İlk sıcağı gidince dilimleyerek servis yapın, afiyet olsun