iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
12 su pardağı sıvı yağ
3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış)
12 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
İsteğe göre dereotu, maydonoz
Susam
Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
Yeterince un
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır) Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
(tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür
Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 3035 dak pişirilir
Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır
1 su bardağı yoğurt
12 su pardağı sıvı yağ
3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış)
12 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
İsteğe göre dereotu, maydonoz
Susam
Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
Yeterince un
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır) Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
(tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür
Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 3035 dak pişirilir
Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır