Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Kıyır Poğaça

Peynirli Kıyır Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*150 gr margarin veya tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağı
*2 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzeri için)
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sirke
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Yeterince un (kontrollü ekleyin)

İçi İçin:


*200 gr lor peyniri
*İsterseniz doğranmış maydanozda ekleyebilirsiniz

Üzeri İçin:


*2 adet yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu

Aparatlar:


*6 cm çapında yuvarlak kalıp veya çay bardağı

Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, şekeri, sirkeyi ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım
*Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
*İçi için; bir kaba loru ve maydanozu koyup karıştıralım
*Hamuru yarım cm den biraz daha ince açalım Sonra yuvarlak kalıpla ya da çay bardağı ile keselim Kesilen her parçanın ortasına bir miktar lorlu harçtan koyalım
*Daha sonra karşılıklı uçlarını klasik poğaça kapatır gibi sıkıca kapatalım
*4 adet minik poğaçayı birbirinin üzerine yaklaşık 1, 5 cm gelecek şekilde yuvarlak olarak dizelim
*Son poğaçanın boşta kalan ucunu ilk poğaçanın altına yerleştirelim
*Parmak uçlarımızla kenarlarını çepeçevre sıkıştırarak yarım cm kadar dışa doğru inceltelim Poğaça kenarını içe doğru parmak uçlarımızla sıkıştırarak kapatalım
*Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
*Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim Poğaçalarımızı oda sıcaklığına gelince servis yapın Afiyet olsun?

@mutfakgunlugumm?
Instagram
Hamide Baykara
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt