nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Peynirli Kolay Su Böreği
Su böreği seven baylar ve bayanlar için yapılışı oldukça basit peynirli su böreği tarifi vereceğim mutlaka denemelisiniz çoktan sağlık olsunHemen su böreğimizin malzemelerini sıralıyalım sonra yapılışını anlatalım özet olarak umarım beğenirsiniz bayanlar
Su Böreğinin Malzemeleri
3 yumurta
3 yumurta kabuğu su
Tuzlu
Aldığı kadar un
İçi
Beyaz peynir
Maydanoz
Dere otu
Üzeri için 3,5 su bardağı soğuk su
Su Böreğinin Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp aldığı değin un ek ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulurHamurdan 8 beze yapılıp yarım saat değin dinlendirilirDaha daha sonra her bir beze açılabildiği kadar ince açılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur
Üstüne 23 yemek yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır Bu şekilde 4 beze hazırlanırAraya iç malzeme konulurDiğer bezelerde aynı şekilde açıp yağlanıp tepsiye yerleştirilirEn üstüde adilane yağlandıktan sonradan fırına konulup pişirilirHafif pembeleşince tahminen 2025 dk daha sonra (sizler yinede denetleme edin tamamen pişmeyecek) böreği fırından çıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dökünBu arada böreğinizin üzerini artı biçiminde bölebilirsiniz(suyu basit emsin diyeŞimdi tepsinin etrafı ve böreğiniz su içinde olacak korkmayın bitmiş fırına verin ve pişirme işlemine devam edinBörek kızaracak ve tüm suyu içine emecektirBöreğimiz hazırlanmış bundan böyle servis yapabilirsiniz *
Su böreği seven baylar ve bayanlar için yapılışı oldukça basit peynirli su böreği tarifi vereceğim mutlaka denemelisiniz çoktan sağlık olsunHemen su böreğimizin malzemelerini sıralıyalım sonra yapılışını anlatalım özet olarak umarım beğenirsiniz bayanlar
Su Böreğinin Malzemeleri
3 yumurta
3 yumurta kabuğu su
Tuzlu
Aldığı kadar un
İçi
Beyaz peynir
Maydanoz
Dere otu
Üzeri için 3,5 su bardağı soğuk su
Su Böreğinin Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp aldığı değin un ek ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulurHamurdan 8 beze yapılıp yarım saat değin dinlendirilirDaha daha sonra her bir beze açılabildiği kadar ince açılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur
Üstüne 23 yemek yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır Bu şekilde 4 beze hazırlanırAraya iç malzeme konulurDiğer bezelerde aynı şekilde açıp yağlanıp tepsiye yerleştirilirEn üstüde adilane yağlandıktan sonradan fırına konulup pişirilirHafif pembeleşince tahminen 2025 dk daha sonra (sizler yinede denetleme edin tamamen pişmeyecek) böreği fırından çıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dökünBu arada böreğinizin üzerini artı biçiminde bölebilirsiniz(suyu basit emsin diyeŞimdi tepsinin etrafı ve böreğiniz su içinde olacak korkmayın bitmiş fırına verin ve pişirme işlemine devam edinBörek kızaracak ve tüm suyu içine emecektirBöreğimiz hazırlanmış bundan böyle servis yapabilirsiniz *