iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*400 ml su (2 su bardağı, bardak ölçüsü 200 ml)
*400 ml süt
*360 gr un
*4 yumurta
*1 çay kaşığı sıvı yağ
*1 tutam tuz
İçi için malzemeler:
*100 gr beyaz peynir
*2 tane soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*Biraz mısır (koymayabilirsiniz de)
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Peynirli Krep Sarma Tarifi Yapılışı İçinin hazırlanışı:
Soğanları soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda pişirin Soğanlar piştikten sonra soğuması için bir kenara koyun Maydonuzuda küçük doğrayın ve bir tabağa koyun peyniride ezip içine ekleyin Pulbiberi ve tuzuda koyup karıştırın
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kabın içinde su, süt ve tuz ile iyice çırpın daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek çırpmaya devam edin Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ dökün ve tavanın her yerine yayın
Yarım kepçe krep malzemesinden alıp tavaya dökün Arkalı önlü hafif kızarana kadar pişirin kreplerinizi
Krebi düz bir tabağa koyun içine peynirli karışımı koyun ve sarın
Sardığınız krepleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye koyun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında, alt üst ayarında üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirin
Not: İsterseniz tarifi sadece süt ile veya sadece su ile de hazırlayabilirsiniz
Afiyet Olsun
*400 ml su (2 su bardağı, bardak ölçüsü 200 ml)
*400 ml süt
*360 gr un
*4 yumurta
*1 çay kaşığı sıvı yağ
*1 tutam tuz
İçi için malzemeler:
*100 gr beyaz peynir
*2 tane soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*Biraz mısır (koymayabilirsiniz de)
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Peynirli Krep Sarma Tarifi Yapılışı İçinin hazırlanışı:
Soğanları soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda pişirin Soğanlar piştikten sonra soğuması için bir kenara koyun Maydonuzuda küçük doğrayın ve bir tabağa koyun peyniride ezip içine ekleyin Pulbiberi ve tuzuda koyup karıştırın
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kabın içinde su, süt ve tuz ile iyice çırpın daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek çırpmaya devam edin Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ dökün ve tavanın her yerine yayın
Yarım kepçe krep malzemesinden alıp tavaya dökün Arkalı önlü hafif kızarana kadar pişirin kreplerinizi
Krebi düz bir tabağa koyun içine peynirli karışımı koyun ve sarın
Sardığınız krepleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye koyun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında, alt üst ayarında üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirin
Not: İsterseniz tarifi sadece süt ile veya sadece su ile de hazırlayabilirsiniz
Afiyet Olsun