iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
500 gr Tel kadayıf
450 gr Dil peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin :
3 bardak su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
Üzeri İçin :
Antep fıstığı
Hazırlanışı :
400 gram tereyağını tepside eritip kadayıfı içine döküyoruz Tepsi içindeki kadayıfı yoğurarak parçalıyoruz Kadayıfın yarısını boş bir tabağa alıyoruz Kadayıfın al kısmını ince olacak şekilde elimizle basıyoruz Kadayıfın ortasına peyniri boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz Daha önceden ayırmış olduğumuz kadayıfı peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştiriyoruz Kadayıfın altı ve üstü ne kadar ince ve sıkı bastırılırsa o kadar lezzetli olur Tepside hazırladığımız kadayıfı ocağa alarak alt kısmını kızarana kadar pişirin Alt kısmı kızardıktan sonra üst kısmını da bir tepsi yardımıyla ters yüz ederek kızarana kadar pişirin Piştiğinden emin olduğumuzda daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti dökerek Antep fıstıklarıyla süsleyerek servise hazır edebiliriz
500 gr Tel kadayıf
450 gr Dil peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin :
3 bardak su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
Üzeri İçin :
Antep fıstığı
Hazırlanışı :
400 gram tereyağını tepside eritip kadayıfı içine döküyoruz Tepsi içindeki kadayıfı yoğurarak parçalıyoruz Kadayıfın yarısını boş bir tabağa alıyoruz Kadayıfın al kısmını ince olacak şekilde elimizle basıyoruz Kadayıfın ortasına peyniri boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz Daha önceden ayırmış olduğumuz kadayıfı peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştiriyoruz Kadayıfın altı ve üstü ne kadar ince ve sıkı bastırılırsa o kadar lezzetli olur Tepside hazırladığımız kadayıfı ocağa alarak alt kısmını kızarana kadar pişirin Alt kısmı kızardıktan sonra üst kısmını da bir tepsi yardımıyla ters yüz ederek kızarana kadar pişirin Piştiğinden emin olduğumuzda daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti dökerek Antep fıstıklarıyla süsleyerek servise hazır edebiliriz