iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 su bardağı buğday unu (veya 2 su bardağı buğday unu + 12 su bardağı çavdar unu + 3 yemek kaşığı yulaf kepeği)
*12 su bardağı süt
*12 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
*Peynir ve bir tutam maydanoz
*Çok az tereyağı
Peynirli Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı Soğuk sütle sıcak suyu karıştırıp tuz kattığınız una yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
Peynirleri ufalayın, maydanozu doğrayın
Hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta tavanızın büyüklüğünde açın
Hamuru Teflon tavada kısık ateşte rengi dönene kadar iki tarafını da çevirerek pişirin
Sonra bir bıçağın ucuyla iki tarafına tereyağ sürün Bir tarafına peynir ve maydanozu serpin Kapağını kapatarak peynirler eriyene kadar biraz pişirmeye devam edin Veya resimlerde gördüğünüz gibi rulo da yapabilirsiniz
*2,5 su bardağı buğday unu (veya 2 su bardağı buğday unu + 12 su bardağı çavdar unu + 3 yemek kaşığı yulaf kepeği)
*12 su bardağı süt
*12 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
*Peynir ve bir tutam maydanoz
*Çok az tereyağı
Peynirli Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı Soğuk sütle sıcak suyu karıştırıp tuz kattığınız una yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
Peynirleri ufalayın, maydanozu doğrayın
Hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta tavanızın büyüklüğünde açın
Hamuru Teflon tavada kısık ateşte rengi dönene kadar iki tarafını da çevirerek pişirin
Sonra bir bıçağın ucuyla iki tarafına tereyağ sürün Bir tarafına peynir ve maydanozu serpin Kapağını kapatarak peynirler eriyene kadar biraz pişirmeye devam edin Veya resimlerde gördüğünüz gibi rulo da yapabilirsiniz