iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Makarna Stick Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket bukle makarna
*1 litre su
*Tuz, karabiber
*2 adet pane harcı
*2 adet çırpılmış yumurta
Beşamel sos için;
*3 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı un
*2 su bardağı* süt
*Kaşar peyniri yada cheddar
*200 gr labne
Peynirli Makarna Stick Tarifi Yapılışı Öncelikle makarnayı tarihine göre hatırlayalım 1 litre* suyu tuz ekleyip kaynatılır ve makarna eklenir karıştırarak pişirin
Piştikten sonra makarnayı süzgece alalım
Beşamel sos için önce margarin ile un kokusu çıkana kadar kavuralım, daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirin Koyulaşana kadar devam edin karıştırmaya, koyulaştıktan sonra peynirleri ekleyip eriyene kadar pişirelim En son karabiber ve tuz ekleyip karıştırın
Süzgece duran makarnayı hazırlanan sosa ekleyin ve sosu makarnaya iyice yedirin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ılınan makarnayı ekleyip düz ince bir tabaka oluşturun ve buzlukta 2 saat donana kadar bekletin
Sonra buzlu makarnayı bir parmak kalınlığında bıçakla kesin, ardından önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp yağda kızartın, fazla yağını alıp servis tabağına alın afiyet olsun
*1 paket bukle makarna
*1 litre su
*Tuz, karabiber
*2 adet pane harcı
*2 adet çırpılmış yumurta
Beşamel sos için;
*3 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı un
*2 su bardağı* süt
*Kaşar peyniri yada cheddar
*200 gr labne
Peynirli Makarna Stick Tarifi Yapılışı Öncelikle makarnayı tarihine göre hatırlayalım 1 litre* suyu tuz ekleyip kaynatılır ve makarna eklenir karıştırarak pişirin
Piştikten sonra makarnayı süzgece alalım
Beşamel sos için önce margarin ile un kokusu çıkana kadar kavuralım, daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirin Koyulaşana kadar devam edin karıştırmaya, koyulaştıktan sonra peynirleri ekleyip eriyene kadar pişirelim En son karabiber ve tuz ekleyip karıştırın
Süzgece duran makarnayı hazırlanan sosa ekleyin ve sosu makarnaya iyice yedirin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ılınan makarnayı ekleyip düz ince bir tabaka oluşturun ve buzlukta 2 saat donana kadar bekletin
Sonra buzlu makarnayı bir parmak kalınlığında bıçakla kesin, ardından önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp yağda kızartın, fazla yağını alıp servis tabağına alın afiyet olsun