iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru için:
*3 yumurta
*1 çay kaşığı ucu tuz
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 buçuk su bardağı un
*3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
*2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi Yapılışı Bir kaba önce sıvılar 3 yumurta ,1 çay kaşığı ucu tuz çırpıcı ile çırpıyoruz 2 su bardağı süt yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ koy ve çırp diğer bir kaba 2 su bardağı unu eleyerek koy bu kapın içine diğer sıvı harcı süzüyoruz Çünkü köpük olmazsa krep pürüzsüz olur şimdi unla çırp en son 3 çorba kaşığı parçaladığımız beyaz peynir 2 çorba kaşığı doğranmış maydanozu ekle ve tekrar çırp şimdi harcımız hazır
Benim krep tavam büyük tavayı ocakta ısıttıyoruz 2 tavayı da diğer tavanın altını kıs sıcak tavaya 2 çorba kepcesi ile krep harcımızı sıcak tavaya dök ve her yerine yay şimdi 5 veya 7 dk bekle bir spatula ile kenardan bak altı iyice pişmişse diğer tavayı üzerine kapat ve çevir şimdi üst kısmı pişsin Pişince tabağa al tavayı kağıt havlu ile sil tekrar krep dök aynı işlemde pişir Krepin birini önüne al ve sıkıca rulo şeklinde sar 3 parmak kalınlıkta kes ve kürdanla süsle İsteyen benim gibi sade isteyen çikolata krem peynir ve reçel ile sabah kahvaltılarında sürerek yiyebilirsiniz
Piştikten sonra rulo şeklinde sarıyoruz 3 parmak kalınlığında kesiyoruz
Resimde gördüğünüz gibi tekrar krep dökmeden önce kağıt havlu ile tavayı sadece sil sakın tavaya yağ sürmeyin
Krep yaparken en önemli şey tavayı iyi ısıt ve yağlama sakın korkma yapışmaz Çünkü tava sıcak krep tavam büyük 2 çorba kepçe döktüm her yerine yayıldı sonra bekledim Kenarlara dokunma çatal veya spatula ile dokunma piştiğini nasıl anlarız 5 dk bekle veya daha fazla 7 dk pişince kabarıyor ve tava bırakıyor sallandığında krep bırakmış demek oluyor Sallanmıyorsa dokunma resimde kenarı bırakmış bak çevirme zamanı gelmiş şimdi spatula ile kenardan bak altı yeteri kadar pişince diğer tavada kenarda altı kısık ısınıyor şimdi tavayı kapat ve çevir üstü pişsin benim krep tavam 2 li o yüzden krepi takla attırmıyorum Sadece tavayı çeviriyorum hem krep yırtılmıyor katlanmıyor normal tavada da yapabilirs iniz Krepi takla atma konusunda başarılıysan iyi şanslar diliyorum
Görüntü ve sunumu ile pazar kahvaltılarının vazgeçilmez bir tarifimdir Afiyet olsun Hoşçakalın
*3 yumurta
*1 çay kaşığı ucu tuz
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 buçuk su bardağı un
*3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
*2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi Yapılışı Bir kaba önce sıvılar 3 yumurta ,1 çay kaşığı ucu tuz çırpıcı ile çırpıyoruz 2 su bardağı süt yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ koy ve çırp diğer bir kaba 2 su bardağı unu eleyerek koy bu kapın içine diğer sıvı harcı süzüyoruz Çünkü köpük olmazsa krep pürüzsüz olur şimdi unla çırp en son 3 çorba kaşığı parçaladığımız beyaz peynir 2 çorba kaşığı doğranmış maydanozu ekle ve tekrar çırp şimdi harcımız hazır
Benim krep tavam büyük tavayı ocakta ısıttıyoruz 2 tavayı da diğer tavanın altını kıs sıcak tavaya 2 çorba kepcesi ile krep harcımızı sıcak tavaya dök ve her yerine yay şimdi 5 veya 7 dk bekle bir spatula ile kenardan bak altı iyice pişmişse diğer tavayı üzerine kapat ve çevir şimdi üst kısmı pişsin Pişince tabağa al tavayı kağıt havlu ile sil tekrar krep dök aynı işlemde pişir Krepin birini önüne al ve sıkıca rulo şeklinde sar 3 parmak kalınlıkta kes ve kürdanla süsle İsteyen benim gibi sade isteyen çikolata krem peynir ve reçel ile sabah kahvaltılarında sürerek yiyebilirsiniz
Piştikten sonra rulo şeklinde sarıyoruz 3 parmak kalınlığında kesiyoruz
Resimde gördüğünüz gibi tekrar krep dökmeden önce kağıt havlu ile tavayı sadece sil sakın tavaya yağ sürmeyin
Krep yaparken en önemli şey tavayı iyi ısıt ve yağlama sakın korkma yapışmaz Çünkü tava sıcak krep tavam büyük 2 çorba kepçe döktüm her yerine yayıldı sonra bekledim Kenarlara dokunma çatal veya spatula ile dokunma piştiğini nasıl anlarız 5 dk bekle veya daha fazla 7 dk pişince kabarıyor ve tava bırakıyor sallandığında krep bırakmış demek oluyor Sallanmıyorsa dokunma resimde kenarı bırakmış bak çevirme zamanı gelmiş şimdi spatula ile kenardan bak altı yeteri kadar pişince diğer tavada kenarda altı kısık ısınıyor şimdi tavayı kapat ve çevir üstü pişsin benim krep tavam 2 li o yüzden krepi takla attırmıyorum Sadece tavayı çeviriyorum hem krep yırtılmıyor katlanmıyor normal tavada da yapabilirs iniz Krepi takla atma konusunda başarılıysan iyi şanslar diliyorum
Görüntü ve sunumu ile pazar kahvaltılarının vazgeçilmez bir tarifimdir Afiyet olsun Hoşçakalın