iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un (420 g)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım paket instant maya
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*Soğuğa yakın ılık su (hamur tutana kadar) (300 ml)
Peynirli harç için;
*Ben yarı yarıya beyaz peynir ve kaşar peyniri kullandım
Peynirli Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle unumuzu eleyip ortasını açıp içine eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, mayayı, tuzu, şekeri ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edip hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz Ağzını örtüp yaklaşık 3040 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakıyoruz ve hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp hafif un yardımıyla hamurumuzu ince uzun açıyoruz İçine peynirli harcımızdan koyuyoruz Ve üzerini çok bastırmadan kapatıp tepsiye aralıklarla diziyoruz Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirip çıkar çıkmaz hemen bolca tereyağı sürüp dilimliyoruz ve pidelerimiz servise hazır Dilerseniz bu hamurla kıymalı, ıspanaklı her türlü enfes pideler hazırlayabilirsiniz Afiyet olsun
*3 su bardağı un (420 g)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım paket instant maya
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*Soğuğa yakın ılık su (hamur tutana kadar) (300 ml)
Peynirli harç için;
*Ben yarı yarıya beyaz peynir ve kaşar peyniri kullandım
Peynirli Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle unumuzu eleyip ortasını açıp içine eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, mayayı, tuzu, şekeri ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edip hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz Ağzını örtüp yaklaşık 3040 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakıyoruz ve hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp hafif un yardımıyla hamurumuzu ince uzun açıyoruz İçine peynirli harcımızdan koyuyoruz Ve üzerini çok bastırmadan kapatıp tepsiye aralıklarla diziyoruz Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirip çıkar çıkmaz hemen bolca tereyağı sürüp dilimliyoruz ve pidelerimiz servise hazır Dilerseniz bu hamurla kıymalı, ıspanaklı her türlü enfes pideler hazırlayabilirsiniz Afiyet olsun