iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Pideler Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı kuru maya yada (1 paket yaş maya)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (5 ile 5 ,5 su bardağı arası un kullandım)
İç harcı
*1 kase peynir istenilen cesit
*1 kase kaşar rendesi
*1 tane soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
Üzeri için
*2 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli Pideler Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
1
*Öncelikle mayayı derin bir kaban içine şekeri ılık süt ve suyu ekleyerek karıştıralım
*5 dakika mayanın erimesini bekleyelim
*Eriyen mayanın içine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım
*Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım
*Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapalım
*Hamur iç harcını yapana kadar dinlensin
*İç harcına ben 1 kase normal köy peyniri 1 kase kaşar kullandım
*1 tane soğanı içine ince bir şekilde doğrayalım
*Sıvı yağ ve pul biberi ekleyerek karıştıralım
*Dinlenen hamuru bezelere ayıralım
*18 beze yaptım mandalina büyüklüğünde uzunlamasına oklava yardımı ile açıp iç harcı koyup köşelerinden içeri doğru uç kısımlarını kapatalım
*Pide şeklini verelim
*Hafif üzerini bastıralım
*Fırında kabarınca açılma yapabiliyor
*Yağlı tepsiye koyalım
*Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim 200 dereceli ısınmış fırında 1012 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirelim
*Tereyağını eritip fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine sürelim Deneyenlere kolay gelsin Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı kuru maya yada (1 paket yaş maya)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (5 ile 5 ,5 su bardağı arası un kullandım)
İç harcı
*1 kase peynir istenilen cesit
*1 kase kaşar rendesi
*1 tane soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
Üzeri için
*2 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli Pideler Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
1
*Öncelikle mayayı derin bir kaban içine şekeri ılık süt ve suyu ekleyerek karıştıralım
*5 dakika mayanın erimesini bekleyelim
*Eriyen mayanın içine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım
*Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım
*Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapalım
*Hamur iç harcını yapana kadar dinlensin
*İç harcına ben 1 kase normal köy peyniri 1 kase kaşar kullandım
*1 tane soğanı içine ince bir şekilde doğrayalım
*Sıvı yağ ve pul biberi ekleyerek karıştıralım
*Dinlenen hamuru bezelere ayıralım
*18 beze yaptım mandalina büyüklüğünde uzunlamasına oklava yardımı ile açıp iç harcı koyup köşelerinden içeri doğru uç kısımlarını kapatalım
*Pide şeklini verelim
*Hafif üzerini bastıralım
*Fırında kabarınca açılma yapabiliyor
*Yağlı tepsiye koyalım
*Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim 200 dereceli ısınmış fırında 1012 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirelim
*Tereyağını eritip fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine sürelim Deneyenlere kolay gelsin Afiyet olsun