iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta akı (sarısı üstüne)
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Un
*1 kase peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Mavi haşhaş
*Beyaz susam
*Çekirdek içi
*Çörek otu
Peynirli Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı 1 Yarım bardak ılık suya şeker ve maya eklenir, karıştırılır, eritilir, mayalandırılır
(Su ne sıcak ne soğuk olacak)
2 Süt hafif ısıtılır ve leğene alınır Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz eklenir, karıştırılır
3 UN leğene elenir Üzerine maya dökülür ve çatalla karıştırılır ve elle yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir
4 Hamurun üzeri kapatılır ve bir saat dinlendirilir Hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırılır
5 Mayaya gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur Bezelerin içine peynir konur Bezeler kapatılır yuvarlayarak şekil verilir, fırın tepsisine yerleştirilir
6 Poğaçalara yumurta sarısı sürülür
7 Üzerlerine haşhaş, beyaz susam, çekirdek içi serpilip 170180 derecede altüst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun?
*2 yumurta akı (sarısı üstüne)
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Un
*1 kase peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Mavi haşhaş
*Beyaz susam
*Çekirdek içi
*Çörek otu
Peynirli Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı 1 Yarım bardak ılık suya şeker ve maya eklenir, karıştırılır, eritilir, mayalandırılır
(Su ne sıcak ne soğuk olacak)
2 Süt hafif ısıtılır ve leğene alınır Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz eklenir, karıştırılır
3 UN leğene elenir Üzerine maya dökülür ve çatalla karıştırılır ve elle yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir
4 Hamurun üzeri kapatılır ve bir saat dinlendirilir Hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırılır
5 Mayaya gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur Bezelerin içine peynir konur Bezeler kapatılır yuvarlayarak şekil verilir, fırın tepsisine yerleştirilir
6 Poğaçalara yumurta sarısı sürülür
7 Üzerlerine haşhaş, beyaz susam, çekirdek içi serpilip 170180 derecede altüst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun?