Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Poğaça (Hamuru Akşamdan Hazırlanan)

Peynirli Poğaça (Hamuru Akşamdan Hazırlanan)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Peynirli Poğaça (Hamuru Akşamdan Hazırlanan) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 paket kuru maya
*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı şeker
*3 yumurta (biri hamura iki yumurta sarısı üstüne )
*1 çay kaşığı pudra şekeriçok az sıvı yağ

İç harcı için;


*Peynir ve maydanoz

Peynirli Poğaça (Hamuru Akşamdan Hazırlanan) Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına su, süt, maya ve şekeri koyup karıştıralım sonrasında yağ, tuz ve 1 yumurtayı da ekleyelim ve karıştıralım önce 2 su bardağı unu, sonrasında 2 su bardağı unu 5 su bardağı unu dikkatlice ekleyip yumuşak hamur elde edelim Üzerini streç flimle kaplayıp buzdolabında bir gece bekletiyoruz sabahına çok güzel kabarmış olacak resimde de görebilirsiniz?*Dolaptan çıkartıp tekrardan biraz yoğurun ,soğun etkisiyle biraz sert olabilir oda sıcaklığına gelince yumuşayacaktır Bezelerimizi ayırıp un serpilmiş tezgaha koyup (17 tane beze çıkıyor)10 dakika dinlendiriyoruz ,sonrasında bezemizi tabak büyüklüğünde elimizle açıp malzememizi koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz Eğer vaktiniz var ise 40 dakika üzeri kapalı şekilde mayalandırabilirsiniz eyer yok ise fırını 50 derecede bi kaç dakika ısıtıp kapağı kapalı şekilde 10 dakikada mayalandırabilirsiniz Sonrasında üzerine 2 yumurta sarısını* pudra şekeri ve çok az yağı ekleyip karıştırın Dikkatlice üzerine sürün mayası gitmesin 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Piştikten sonra çıkartın ve üzerine temiz bezle kapatıp 10 dakika daha bekleyin İnşallah beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
Not:tarif için hatice maziye teşekkür ederim
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,778Kullanıcılar
hoycSon üye
Üst Alt