iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Poğaça (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ev yoğurdu
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Orta sert ezine peyniri
*Maydanoz
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Peynirli Poğaça (Mayasız) Tarifi Yapılışı Yogurt, sıvı yağ, tereyağ, kabartma tozu ve bir miktar un karıştırılır Yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yumuşak ele yapışmayan ( tabiri kulak memesi kıvamında ) bir hamur elde edene kadar işleme devam edilir Hamur harcı kıvama geldikten sonra 15 dk dinlendirilir
Diğer yandan peynir ve maydanoz ile iç harç hazırlanır Eğer ezine peyniri kullanmak istemiyorsanız, yerine hafif eriyebilen tuzlu bir peynir kullanabilirsiniz
Hamurdan parçalar koparılır El yardımıyla hafifce açılır Peynirli maydanozlu iç harçtan eklenerek kapatılır ve şekil verilir
Şekil verilen hamurlar yağılı kağıt serili tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür Çörek otu ile süslenerek 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Piştikten sonra isterseniz dondurucada saklayabilirsiniz Dilediğiniz zaman mikrodalgada veya tavada ısıtıp tüketebilirsiniz
Bu ölçüler ile 15 adet poğaça elde edebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı ev yoğurdu
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Orta sert ezine peyniri
*Maydanoz
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Peynirli Poğaça (Mayasız) Tarifi Yapılışı Yogurt, sıvı yağ, tereyağ, kabartma tozu ve bir miktar un karıştırılır Yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yumuşak ele yapışmayan ( tabiri kulak memesi kıvamında ) bir hamur elde edene kadar işleme devam edilir Hamur harcı kıvama geldikten sonra 15 dk dinlendirilir
Diğer yandan peynir ve maydanoz ile iç harç hazırlanır Eğer ezine peyniri kullanmak istemiyorsanız, yerine hafif eriyebilen tuzlu bir peynir kullanabilirsiniz
Hamurdan parçalar koparılır El yardımıyla hafifce açılır Peynirli maydanozlu iç harçtan eklenerek kapatılır ve şekil verilir
Şekil verilen hamurlar yağılı kağıt serili tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür Çörek otu ile süslenerek 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Piştikten sonra isterseniz dondurucada saklayabilirsiniz Dilediğiniz zaman mikrodalgada veya tavada ısıtıp tüketebilirsiniz
Bu ölçüler ile 15 adet poğaça elde edebilirsiniz
Afiyet olsun