iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*100 gram margarin (Oda sıcaklığında)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı instant maya
*4 su bardağı un (Bazen artıyor)
İçi için:
*Peynir
*Maydonoz (İsteğe bağlı ben kırmızı biberde koydum)
Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı 1 yumurtanın sarısını ayırın İlk sıvı malzemelerle birlikte mayayı, tuzu ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırın Margarini de ekleyip biraz elinizde margarini yumuşatıp Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun Kulak yumuşaklığına gelene kadar Üstünü nemli bez veya streçle kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak hafif avucunuzun içinde bastırarak açıp peynirli harçtan koyun Üstüne çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp 200°’lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*100 gram margarin (Oda sıcaklığında)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı instant maya
*4 su bardağı un (Bazen artıyor)
İçi için:
*Peynir
*Maydonoz (İsteğe bağlı ben kırmızı biberde koydum)
Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı 1 yumurtanın sarısını ayırın İlk sıvı malzemelerle birlikte mayayı, tuzu ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırın Margarini de ekleyip biraz elinizde margarini yumuşatıp Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun Kulak yumuşaklığına gelene kadar Üstünü nemli bez veya streçle kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak hafif avucunuzun içinde bastırarak açıp peynirli harçtan koyun Üstüne çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp 200°’lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun