iltasyazilim
FD Üye
Peynirli pratik börek tarifi için malzemeler
3 yufka
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
1 çay bardağı rendelenmiş Çerkez peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Peynirli pratik börek hazırlanışı
Sosu için, yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın Bir yufkayı mutfak tezgahına serin Üzerine, her tarafına gelecek şekilde hazırladığınız yoğurtlu sostan bir fırça yardımıyla sürün
İkinci yufkayı üzerine kapatın ve tekrar yoğurtlu sostan sürün Üçüncü yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın Yufkanın kenar kısımlarını 5 cm kadar içeri katlayarak düz bir kare elde edin
İç harcı için rendelenmiş peynirleri bir kasede karıştırıp yufkaların her tarafına gelecek şekilde serpin Yufkanın bir kenarından başlayıp dört parmak genişliğinde katlayarak sarın
Üçgen parçalara bölüp üzerine yumurta sarısı sürün Sarı haşhaş taneleri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp sıcak servis yapın
3 yufka
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
1 çay bardağı rendelenmiş Çerkez peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Peynirli pratik börek hazırlanışı
Sosu için, yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın Bir yufkayı mutfak tezgahına serin Üzerine, her tarafına gelecek şekilde hazırladığınız yoğurtlu sostan bir fırça yardımıyla sürün
İkinci yufkayı üzerine kapatın ve tekrar yoğurtlu sostan sürün Üçüncü yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın Yufkanın kenar kısımlarını 5 cm kadar içeri katlayarak düz bir kare elde edin
İç harcı için rendelenmiş peynirleri bir kasede karıştırıp yufkaların her tarafına gelecek şekilde serpin Yufkanın bir kenarından başlayıp dört parmak genişliğinde katlayarak sarın
Üçgen parçalara bölüp üzerine yumurta sarısı sürün Sarı haşhaş taneleri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp sıcak servis yapın