iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Bu ölçülerle iki büyük pide çıkıyor
*6 su bardağı elenmiş un
*3 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı peynir (tarifte bir su bardağı rendelenmiş kaşar bir pide için kullanıldı ve bir su bardağı cheddar diğer pide için)
Üzeri için
*2 yumurtanın sarısı ve bir su bardağı süt karıştırıyoruz
*Susam, çörek otu
Peynirli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı Peynir hariç diğer malzemeleri karıştırıp beş dakika yoğuruyoruz Hamurun üzerini kapatıp bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz*Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, tezgahın üzerinde hamuru elimizle hafif açıyoruz ve ortasına istediğimiz peynirden koyup iyice yoğuruyoruz Peyniri hamura yedirdikten sonra fırın tepsisine sığacak şekilde açıyoruz Yağlanmış tepsilere hamuru aktarıyoruz ve üzerine iki yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp yaklaşık yarım saat daha dinlenmeye bırakıyoruz Fırına vermeden önce üzerine susam, çörek otu vs serpip parmak uçlarımızla bastırarak kare deseni veriyoruz Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, yaklaşık 40 dakika Afiyet olsun
Bu ölçülerle iki büyük pide çıkıyor
*6 su bardağı elenmiş un
*3 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı peynir (tarifte bir su bardağı rendelenmiş kaşar bir pide için kullanıldı ve bir su bardağı cheddar diğer pide için)
Üzeri için
*2 yumurtanın sarısı ve bir su bardağı süt karıştırıyoruz
*Susam, çörek otu
Peynirli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı Peynir hariç diğer malzemeleri karıştırıp beş dakika yoğuruyoruz Hamurun üzerini kapatıp bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz*Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, tezgahın üzerinde hamuru elimizle hafif açıyoruz ve ortasına istediğimiz peynirden koyup iyice yoğuruyoruz Peyniri hamura yedirdikten sonra fırın tepsisine sığacak şekilde açıyoruz Yağlanmış tepsilere hamuru aktarıyoruz ve üzerine iki yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp yaklaşık yarım saat daha dinlenmeye bırakıyoruz Fırına vermeden önce üzerine susam, çörek otu vs serpip parmak uçlarımızla bastırarak kare deseni veriyoruz Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, yaklaşık 40 dakika Afiyet olsun