Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Rulo Poğaça ( Çok Pratik )

Peynirli Rulo Poğaça ( Çok Pratik )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peynirli Rulo Poğaça ( Çok Pratik ) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket tereyağı
*2 yumurta (1 sarısı üzerine )
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*1 su bardağı süt
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*Susam

İç harcı için;

*Yarım kalıp beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz

Peynirli Rulo Poğaça ( Çok Pratik ) Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyeğımızı bir tavaya alıyoruz erimesini sağlıyoruz, sütümüzü ve suyu hamur yoğuracağımız kabın içerisine alalım içine şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım biraz bekleyelim mayamız aktive olsun Şimdi erittiğimiz tereyağını hazırladığımız sütlü karışımın içine alalım, sıvı yağı,tuzu ,yumurtamızı ekleyelim, yumurtamızın birini tam diğerinin sadece beyazını hamurun içine ilave edelim sarısını üzerine sürmek için ayıralım Unumuzu ekleyelim, hamurumuzu hazırlayalım, kulak memesi kıvamında bir hamur olacak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim
Ayrı bir tarafta maydanozlarımızı doğrayıp peynirle karıştıralım* Mayalanan hamurumuzu iki parçaya ayıralım Hamurumuzu ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açalım* İçerisine peynirli harcımızdan koyup rulo halinde saralım Bıçakla parçalara ayıralım ve dik olacak şekilde tepsimize dizelim Üzerlerine yumurtamızın sarısını sürelim ,susamımızı serpelim 180 derece fırı da 15 20 dk pişirelim NOT ( BEN ikiye böldüğüm hamurumun bir kısmını yuvarlak poğaçalar yaptım diğer kısmını rulo poğaça yaptım )

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt