iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Sıkma (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler HAMUR MALZEMESİ
*2 su bardağı ılık süt
*1, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
*Peynir(isteğe göre maydanoz)
ARASINA SÜRMEK İÇİN
*Tereyağı
Peynirli Sıkma (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı
1
*Ilık sütün içerisine şeker ve maya eklenip karıştırılır ve mayanın çözülmesi sağlanır
*Orta boy bir kaba bu karışım eklenip tuz ve azar azar un eklenerek çok katı olmayan bir hamur elde edilir
*Hamurun üzeri kapatılıp 3540 dk ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır
*Ben çabuk mayalanması için hamurun ortasına bardakta sıcak su koydum
*Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp bi 10 dk üstü kapalı dinlendirilir
*Daha sonra unlanmış tezgaha merdane yardımıyla bezeler porselen tabak büyüklüğünde açılır İyice ısınmış tavaya konulup arkalı önlü çok kızartmadan pişirilir
*Eğer çok pişerse kıtırlaşır ve katlamak zorlaşır
*Pişen ince lavaşlar hiç bekletmeden yağlanıp üzerine peynir katılıp rulo şeklinde sarılır (Eğer ilk sıcağıyla sarılmassa soğutunca şeklini almaz)
Afiyet olsun ?
*2 su bardağı ılık süt
*1, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
*Peynir(isteğe göre maydanoz)
ARASINA SÜRMEK İÇİN
*Tereyağı
Peynirli Sıkma (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı
1
*Ilık sütün içerisine şeker ve maya eklenip karıştırılır ve mayanın çözülmesi sağlanır
*Orta boy bir kaba bu karışım eklenip tuz ve azar azar un eklenerek çok katı olmayan bir hamur elde edilir
*Hamurun üzeri kapatılıp 3540 dk ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır
*Ben çabuk mayalanması için hamurun ortasına bardakta sıcak su koydum
*Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp bi 10 dk üstü kapalı dinlendirilir
*Daha sonra unlanmış tezgaha merdane yardımıyla bezeler porselen tabak büyüklüğünde açılır İyice ısınmış tavaya konulup arkalı önlü çok kızartmadan pişirilir
*Eğer çok pişerse kıtırlaşır ve katlamak zorlaşır
*Pişen ince lavaşlar hiç bekletmeden yağlanıp üzerine peynir katılıp rulo şeklinde sarılır (Eğer ilk sıcağıyla sarılmassa soğutunca şeklini almaz)
Afiyet olsun ?