iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam toz muskat
50 gr dil peyniri
100 gr margarin
100 gr un
4 yumurta
2 bardak süt
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpinUnun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin İçine tuz ve muskatı karıştırın Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker
teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun 2025 dakika kadar pişirin Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın 56 dakika sonra en kızgın konuma getirin 10 dakika sonra yemeği fırından alın Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam toz muskat
50 gr dil peyniri
100 gr margarin
100 gr un
4 yumurta
2 bardak süt
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpinUnun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin İçine tuz ve muskatı karıştırın Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker
teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun 2025 dakika kadar pişirin Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın 56 dakika sonra en kızgın konuma getirin 10 dakika sonra yemeği fırından alın Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın