Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Tam Buğday Poğaça 355 Kkal 100 Gram

Peynirli Tam Buğday Poğaça 355 Kkal 100 Gram

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1 Porsiyon (1 tane *15,3 gram): *Kkal*54,43;*Protein*1,75 gram;*Yağ*3,56 gram;*Karbonhidrat*3,85*gram
Servis: 56 kçük adet,veya 28 buyuk adet
Zaman: 40 dakika
Pogacayi bayılırım! Bu tarifi denemeniz lazım Umarım memnunkalırsınız

Ben böyle kurabiyeleri marketlerden alıyordum, bazen çok güzel oluyordu,bazen felaketti, yani onlar galiba ne varsa o malzemeleri kullanıyorlarmış diye düşünüyorum ve ne kadar taze ve kaliteli olduğunu bilemeyiz, ondan dolayı tadı*da aynı olmuyor Sıkıldım ve kendime yapmayı başladım Ne kadar doğru yaptım eminim Çok çabuk pişer, markete gitgel daha fazla vakit bile alıyor

Hem de ben kendimi en iyi en kaliteli en taze malzemelerden yapıyorum,sağlıklı olduğunu 100% emin oluyorum!

Ayrıca hamur işi çok zevkli bir şey, stresi inanılmaz azaltıyor, yok ediyor bile! Çok effective oluyor, hem kendimizi sakinleştirmek için terapi olarak kullanıyoruz, hem sevdikleriniz için leziz bir sürpriz yapıyoruz!

Hadi beraber yapalım!

Bu malzemeler 2 tepsi kurabiye için Eğer fazla geliyorsa hepsini yapıp pişmeden önce yarısı buzluğa atabilirsiniz Sonra istediğiniz zaman biraz oda sıcaklığın da bekletip (1015 dakika) taze taze fırına atabilirsiniz Veya hepsini pişirip,pişmiş ve taze olarak yine de buzluğa atabilirsiniz İstediğiniz zaman fırında veya mikrodalgada defrost programıyla ısıtabilirsiniz

Malzemeler
Hamur

*Tam buğday unu aldığı kadar 2 bardak (300 gram)
*Sıvı yağ 1 küçük çay bardağı(100 gram)
*Margarin 100 g
*Yoğurt 1 küçük çay bardağı (100 gram)
*Kabartma tozu 1 tatlı kaşığı
*Tuz 1 tatlı kaşığı
*Yumurta akı 1 tane
*Dereotu 12 demet

İç harcı

*Lor peyniri 150 gram
*Beyaz peynir sürmeli peynir 120 gram

Uzerine

*Yumurta sarisi
*Susam, çörekotu 5g

Peynirli Tam Buğday Poğaça 355 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı 1) Fan rejimi kullanarak fırını 180 derecede
2) Dereotu incecik dograın
3) Islak ve kuru malzemeler farklı kaselerde karıştırınOndan sonra, birleştirinElde yoğurun ve yumuşak bir hamuru yapın
5) İç malzemeler karıştırın
6) Hamuru yarım ceviz büyüklüğünde parçalayın Bir parçayı alıp biraz açınİç harcı ile doldurunHamuru kapatıp yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin Fırın tepsisine yerleştirin
7) Hepsini yapıp üzerine yumurta sarısıyla fırçalayın ve susamçörek otu serpin
8) 1320 dakika fırınlayın (küçük adet 13 dakika yeter) kızarıncaya kadar fazla kızartmayınÇünkü çok kuru olur
9) Fırından alıp tepside soğutmaya bırakın
10) İster kahvaltıya ekleyinİster salatayla veya çorbayla ana yemek olarak memnuniyetle yiyinİster misafirlerinize ikram edinİster işinize götürün ve arkadaşlarla paylaşın veya paylaşmayın ;)
Afiyet olsun!

858,496Konular
982,165Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt