iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Tepsi Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka (Büyük boy fırın tepsisi için 6 veya 7 yufka olsa daha iyi olurmuş Benim börekler biraz ince oldu 5 yufka ile Siz dilerseniz öyle yapın )
Sosu için:
*1 kase yoğurt
*3 adet yumurta
*1 fincan eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
İç harcı için:
*1 kase süt kaymağı
*1 kalıp beyaz peynir
*İsteğe bağlı maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz
Peynirli Tepsi Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Yapılışı Su Böreği tadında nefis bir börek olur kendileri Okuldaki arkadaşlarım için yapınca büyük boy tepside yaptım ama 1 paket (içinde 5 tane vardı) yufka az geldi bu boyuttaki tepsiye ve ince bir börek oldu bu sefer Daha küçük bir tepsi kullanırsak daha kalın ve gerçek su böreği görüntüsünde oluyor Belirtmeden geçemedim
Önce sos hazırlanır Bunun için tüm malzemeler karıştırılır İç harç için de tüm malzemeler karıştırılır Tepsimizin tabanı yağlanarak 1 yufka tepsiye serilir ve kenarlara taşan kısım ellenmez Üzerine kaşık yardımıyla sostan gezdirilir 2 yufka elle parçalanır ve soslanmış yufkanın üzerine serpiştirilir ve tekrar sostan gezdirilir 3 yufka da aynı şekilde parçalanıp 2 yufkanın üzerine serpiştirilir ve üzerine peynirli harç yayılır ve biraz daha sos gezdirilir 4 yufka da aynı şekilde parçalanıp peynirli harcın üzerine serpiştirilir ve tekrar sos gezdirilir 5 ve son yufka 4 parçaya göz kararı bölünür ve üst kısma yayılır İlk yufkanın tepsi dışına sarkan kısımları son kat üzerine çevrilir ve kalan tüm sos böreğin üzerine dökülür ve her tarafına yayılır Böreğimiz eşit aralıklarla dilimlenir ve 15 dakika sosunu çekmesi için beklenir Sosu çeken börek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Böreği güzel bir şekilde dilimlemek için iyice soğumasını beklemekte fayda var Ben her zaman öyle yaparım ama acil durumlarda ilk sıcaklığı çıkınca da dilimlenebilir
Afiyetler olsun
*5 adet yufka (Büyük boy fırın tepsisi için 6 veya 7 yufka olsa daha iyi olurmuş Benim börekler biraz ince oldu 5 yufka ile Siz dilerseniz öyle yapın )
Sosu için:
*1 kase yoğurt
*3 adet yumurta
*1 fincan eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
İç harcı için:
*1 kase süt kaymağı
*1 kalıp beyaz peynir
*İsteğe bağlı maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz
Peynirli Tepsi Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Yapılışı Su Böreği tadında nefis bir börek olur kendileri Okuldaki arkadaşlarım için yapınca büyük boy tepside yaptım ama 1 paket (içinde 5 tane vardı) yufka az geldi bu boyuttaki tepsiye ve ince bir börek oldu bu sefer Daha küçük bir tepsi kullanırsak daha kalın ve gerçek su böreği görüntüsünde oluyor Belirtmeden geçemedim
Önce sos hazırlanır Bunun için tüm malzemeler karıştırılır İç harç için de tüm malzemeler karıştırılır Tepsimizin tabanı yağlanarak 1 yufka tepsiye serilir ve kenarlara taşan kısım ellenmez Üzerine kaşık yardımıyla sostan gezdirilir 2 yufka elle parçalanır ve soslanmış yufkanın üzerine serpiştirilir ve tekrar sostan gezdirilir 3 yufka da aynı şekilde parçalanıp 2 yufkanın üzerine serpiştirilir ve üzerine peynirli harç yayılır ve biraz daha sos gezdirilir 4 yufka da aynı şekilde parçalanıp peynirli harcın üzerine serpiştirilir ve tekrar sos gezdirilir 5 ve son yufka 4 parçaya göz kararı bölünür ve üst kısma yayılır İlk yufkanın tepsi dışına sarkan kısımları son kat üzerine çevrilir ve kalan tüm sos böreğin üzerine dökülür ve her tarafına yayılır Böreğimiz eşit aralıklarla dilimlenir ve 15 dakika sosunu çekmesi için beklenir Sosu çeken börek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Böreği güzel bir şekilde dilimlemek için iyice soğumasını beklemekte fayda var Ben her zaman öyle yaparım ama acil durumlarda ilk sıcaklığı çıkınca da dilimlenebilir
Afiyetler olsun