Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet yufka
*Peynir (Ben lor ve yağlı peynir karışık kullandım)

Sosu için;

*1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*(Peynir çok tuzluysa sosa tuz koymuyorum sizler damak zevkinize göre ayarlayın)

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İlk olarak bütün bir yufka fırın tepsisine serilir Üzerine biraz sos gezdirilir Ve diğer yufka parçalanarak üzerine yayılır Üzerine tekrar sos ve karıştılılan peynirden serpilir Son yufkaya kadar bu işlem devam ettirilir En son yufka parçalanmadan büzdürülerek tepsiye yayılır ve ilk yufkanın kenarlara taşım kısmı üzerine katlanır Eğer sostan kaldıysa üzerine serpilir Kalmadıysa 1 yumurta sarısı üzerine sürülür ve 1 yemek kaşığı tereyağ parçalanarak üzerine koyulur 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir

Similar threads

Peynirli Tepsi Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka (Büyük boy fırın tepsisi için 6 veya 7 yufka olsa daha iyi olurmuş Benim börekler biraz ince oldu 5 yufka ile Siz dilerseniz öyle yapın ) Sosu için: *1 kase yoğurt *3 adet yumurta *1 fincan eritilmiş tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 adet yufka İçi için; *Beyaz peynir *Kaşar peynir Sosu için; *Yarım su bardağı tereyağ *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı süt *1 yumurta Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Fırın tepsisini yağlayarak bir adet yufka üzerine serilir Hazırlanan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Sodalı Peynirli Şahane Börek Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka *400 gram yumuşak peynir *Maydanoz Sosu için *2 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine) Üzeri için; *1 şişe soda *Yumurta sarısı *Susam Sodalı Peynirli Şahane Börek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 bardak süt *2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için) *1 bardak sıvı yağ *7 yufka (1 pakete eşit) *Peynir *Maydanoz *1 şişe maden suyu *Susam (İsteğe bağlı) Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı 1 *İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Peynirli Soğanlı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 adet yufka *1 demet maydanoz *500 gram peynir veya lor *5 adet orta boy kuru soğan *1 bardak süt **yumurta *1 şişe soda *1 bardak sıvı yağ *Susam Peynirli Soğanlı Gül Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta bir kaba alınır çırpılır Süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt