Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli ve Kavurmalı Pide

Peynirli ve Kavurmalı Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Peynirli ve Kavurmalı Pide Malzemeleri

Pide Hamuru için Malzemeler

1 tutam toz şeker
20 gr yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı – piştikten sonra

Kavurmalı İç Harç için Malzemeler

200 gr hazır kavurma – kabaca doğranmış
1 su bardağı rende kaşar peyniri

Peynirli İç Harç için Malzemeler

2 su bardağı Trabzon peyniri – rende

Hazırlanışı

Su, toz şeker ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin Ardından yoğurdu ekleyip karıştırın Unu derin bir karıştırma kabına alın Ortasını havuz yapın ve mayalı karışımı ilave edip önce bir çatal yardımıyla, sonra elinizle iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamurdan küçük toplar hazırlayın ve 40 – 50 dakika mayalanması için kenara alın

Kavurmalı pide için;

Hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın, içerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın

Peynirli pide için;

İnce uzun pide şeklinde açın, içerisine rendelediğiniz Trabzon peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın
200 derecede önceden ısıtılmış fırına fırın tepsinizi içi boş atın ardından sıcak olan fırın tepsinize pidelerinizi alıp 20 – 25 dakika pişirin
Pideleri fırından aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağını parça parça ilave edin
Dilimleyerek servis edin


 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt