iltasyazilim
FD Üye
Peynirli ve Kavurmalı Pide Malzemeleri
Pide Hamuru için Malzemeler
1 tutam toz şeker
20 gr yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı – piştikten sonra
Kavurmalı İç Harç için Malzemeler
200 gr hazır kavurma – kabaca doğranmış
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Peynirli İç Harç için Malzemeler
2 su bardağı Trabzon peyniri – rende
Hazırlanışı
Su, toz şeker ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin Ardından yoğurdu ekleyip karıştırın Unu derin bir karıştırma kabına alın Ortasını havuz yapın ve mayalı karışımı ilave edip önce bir çatal yardımıyla, sonra elinizle iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamurdan küçük toplar hazırlayın ve 40 – 50 dakika mayalanması için kenara alın
Kavurmalı pide için;
Hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın, içerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın
Peynirli pide için;
İnce uzun pide şeklinde açın, içerisine rendelediğiniz Trabzon peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın
200 derecede önceden ısıtılmış fırına fırın tepsinizi içi boş atın ardından sıcak olan fırın tepsinize pidelerinizi alıp 20 – 25 dakika pişirin
Pideleri fırından aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağını parça parça ilave edin
Dilimleyerek servis edin
Pide Hamuru için Malzemeler
1 tutam toz şeker
20 gr yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı – piştikten sonra
Kavurmalı İç Harç için Malzemeler
200 gr hazır kavurma – kabaca doğranmış
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Peynirli İç Harç için Malzemeler
2 su bardağı Trabzon peyniri – rende
Hazırlanışı
Su, toz şeker ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin Ardından yoğurdu ekleyip karıştırın Unu derin bir karıştırma kabına alın Ortasını havuz yapın ve mayalı karışımı ilave edip önce bir çatal yardımıyla, sonra elinizle iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamurdan küçük toplar hazırlayın ve 40 – 50 dakika mayalanması için kenara alın
Kavurmalı pide için;
Hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın, içerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın
Peynirli pide için;
İnce uzun pide şeklinde açın, içerisine rendelediğiniz Trabzon peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın
200 derecede önceden ısıtılmış fırına fırın tepsinizi içi boş atın ardından sıcak olan fırın tepsinize pidelerinizi alıp 20 – 25 dakika pişirin
Pideleri fırından aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağını parça parça ilave edin
Dilimleyerek servis edin