Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

PH dengenizi sağlayın

PH dengenizi sağlayın
0
72

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Şimdi de sebze ve meyvelerin pH (asit ve alkalin arasındaki oran) dengesine neler yapabildiğine bakalım Asitalkalin dengesi vucudunuzun sağlıklı bir şekilde işlemesi acısından cok onemlidir ve iyi bir asitalkalin dengesi mukemmel cilt icin vazgecilmezdir Ama ortalama bir Batı diyeti asit ureticiden başka bir şey değildir protein, işlenmiş gıda, şeker ve nişasta bakımından yoğun Asidik pH, duygusal stres, toksik yuklemesi veveya bağışıklık sisteminin verdiği tepkiler ya da hucrelerinizi oksijen ve besinden yoksun bırakan herhangi bir işlemin sonucunda meydana gelebilir
Vucudunuzdaki asit fazlası mineral ve diğer besinlerin emilimini duşurebilir, hucrelerinizdeki enerji uretimini azaltabilir, hasar gormuş hucrelerinizi onarmanızı ve ağır metalleri vucudunuzdan atmanızı zorlaştırır ve sonuc olarak sizi halsiz bırakıp hasta duşurebilir Yuksek asitli diyetler aynı zamanda kalsiyum, magnezyum ve cinko gibi Onemli guzellik minerallerinizi de kaybetmenize neden olabilir
Asidik bir sistem sizin mukemmel cilde ulaşmak konusunda verdiğiniz cabaları daha da zorlaştırabilir Vucudunuz alkalin minerallerinizden calarak asidik pH dengesini telafi etmeye calışır Eğer diyetiniz bunu yapmak icin yeteri kadar mineral icermiyorsa, hucrelerinizde asitler birikebilir Doğru yiyecekler sizin biyokimyanızı değiştirebilir Taze sebze ve meyveler en uygun alkalin seviyesini kurabiliyorken, hayvansal gıdalar, nişastalı yiyecekler ve şekerler asit uretip oksijen ve yaşamsal seviyelerde duşmeye neden olur
Puf noktası
Glisemik indeksi (GI) duşuk meyve ve sebzeleri tercih edin
Duşuk GI oranlı meyve ve sebzeler kandaki glikoz akışını duzenlediği icin yaşlanmayı hızlandırıcı insulin saldırılarına da maruz kalmayacaksınız Kuşkonmaz, fasulyeler, brokoli, lahana, yabanmersini, şeftali, armut, ıspanak ve nişastasız pek cok sebze duşuk GI değerli yiyeceklerdir
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt