Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Philips DVDR1620K DVD±RW Sürücü

Philips DVDR1620K DVD±RW Sürücü

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
selamlar herkese

şimdi ben bu dvd writer alacağım ama daha tam karar veremedim
1620K ve 1640K konusu fena halde kafanızı karıştırabilir, açıkçası biz de ilk başta incelediğimiz ürünün 1620 mi yoksa 1640'mı olduğunu anlamakta zorlandık Kutunun üzerinde hem 1640, hem de 1620 ifadeleri geçiyor, cihazın üzerindeyse 1640 yazıyor Firmware de 1640 olarak belirtiyor İşin içinden çıkamayınca Philips Türkiye bürosuyla irtibata geçtik ve aydınlandık Öğrendiğimize göre, 1620 ile 1640 arasında cihaz olarak bir fark yok, bu numaralandırma sadece ürünün paketlenişini anlatıyor, sürücü tamamiyle aynı 1620K, Türkiye'de de satılmakta olan standart paketin numarası 1640K olarak geçen premium paket daha pahalı ve içinde Nero'nun tam sürümü var, ama ülkemizde satılmıyor Aynı sürücünün kutusuz olarak satılan gri renkli PBDV1640G ve siyah renkli PBDV1640B model numaralı sürümleri de var, bu cihazların da teknik özellikleri aynı

Biz incelememiz boyunca üründen DVDR1620 olarak bahsedeceğiz ama eğer karşınıza DVDR1640 diye bir sürücü çıkarsa, söylediklerimizin bu sürücü için de aynen geçerli olduğunu unutmayın

Okuma Hızları CDROM Maksimum 40x (6000KBsn) CAV (Constant Angular Velocity) teknolojisiyle
DVDROM Tek Katmanlı Maksimum 16x (21600KBsn) CAV teknolojisiyle
DVDROM Çift Katmanlı Maksimum 8x (10800KBsn) CAV teknolojisiyle
DVDR Maksimum 10x (13500KBsn) CAV teknolojisiyle
DVD+R Maksimum 10x (13500KBsn) CAV teknolojisiyle
Yazma Hızları CDR Maksimum 40x (6000KBsn) CAV teknolojisiyle
CDRW Maksimum 24x (3600KBsn)
DVDR Maksimum 8x (10800KBsn) PCAV teknolojisiyle (32 firmware ile 16X)
DVDR DL
DVDRW 4x (5400KBsn) CLV teknolojisiyle
DVD+R Maksimum 16x (21600KBsn) CAV teknolojisiyle
DVD+R DL 24x (3240KBsn) CLV teknolojisiyle (32 firmware ile 4x mümkün)
DVD+RW 4x (5400KBsn) CLV teknolojisiyle

bu aleti 1640b adı altında satıyolar yani kutulu değil tipi de çok farklı ama bu 1620k kutulu ve tipi süper resimlerini ekte verdimen son 80$+kdv ye buldum1640 olanını ise 70$+kdv ye buldum
şimdi bir yere daha sorayım dedim adam bana aynen şöyle dedi:
kardeş sakın bunu alma bi hafta sonra geri iade edersindvd yi zor yazıyo kendi yazdığını bile zor okuyor deditabe ben fazla önemsemedimbende philips cd writer war çok memnunum bi yamuğunu görmedim canavar gibi
şimdi ben ne yapayım sakın LG demeyin kimse memnun değil(beleş bulursan yapış LG bulursan kaçış diye bi laf bile çıkmış)ben philips markasına güveniyorum ama bu modellere özel bi hata olabilirmiki acaba?

şimdi darkhardware test etmiş onaylamış ben sadece bi adamın kötülemesine bakmıcam ve heralde alacam bunu
işte son olarak yorum:::
Philips DVDR1620K (yada diğer ismiyle 1640K) son zamanlarda özellikle fiyatı ile adından sıkça söz ettiriyor Hem yazma kalitesi hem de fiyatı ile testimizde gayet göz dolduran DVD yazıcı özellikle son firmware yükseltmesi ile kazandığı 4X DVD+R DL ve 16X DVDR yazma kabiliyetleri ile gerçekten dikkat çekici bir ürün Test süresince hem yüksek performansı hem de rahatsız etmeyen düşük ses seviyesi ile iyi bir izlenim bırakan cihaz şık tasarımı ile takıldığı kasaya renk kattı, özellikle bu sürücünün siyah modelinin üzerindeki ışıklarıyla siyah kasalarda çok şık duracağını düşünüyoruz

DVDR1620K, tanınmış bir firmanın en yüksek model DVD yazıcısı olarak kullanıcıya hayli güven veren bir ürün Ürünün sunumu da başarılı, kutu içeriği zengin, sürücünün kutu içinde sağlamca duruyor olması güzel Üstelik 1620K için son günlerde firmalarda çok cazip fiyatlar da görülebiliyor Biz internet üzerinde yaptığımız kısa araştırmada ortalama 80$ civarı fiyatlar bulduk ama kimi firmalarda 70$ düzeyine göz kırpan fiyatlar da vardı Bu da 1620'yi kategorisindeki en cazip yazıcılardan birisi yapıyor Sürücünün kutusundan çıkan Türkçe kılavuzlar da bizim için önemli bir artı puan

Son olarak değinilmesi gereken bir konuysa Philips'in garanti konusundaki yaklaşımı Philips Türkiye'den aldığımız bilgiye göre, Philips optik sürücülerde bir sorun olduğunda firma sürücünüzü direkt olarak değiştiriyor, hele bir kontrol edelimyada önce tamir etmeyi deneyelim olmazsa değiştirizdiye bir söylemle karşılaşmıyorsunuz Yaşadığımız kişisel deneyimler de firmanın bu iddiasının sözde kalmadığını onaylıyor
Bütün bu etmenler bir araya geldiğinde, Philips DVDR1620K, sizlere çekinmeden önerebileceğimiz bir ürün olarak öne çıkıyor