iltasyazilim
FD Üye
Pierogi (Polonyalı Mantı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı margarin
*200 ml su
*200 ml süt
*1 çimdik tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kilo)
İç harcı:
*1 kilo patates
*3 adet soğan
*500 gr Quark ( yoksa labne peyniri)
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Pierogi (Polonyalı Mantı) Tarifi Yapılışı İlk önce hamur için bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Üstünü örtüp 30 dakika hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz Patatesleri soyup haşlıyoruz Blender yardımıyla püre haline getiriyoruz Soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz Quark veya labne peynirini, soğanları ve baharatları patates püresine ekliyoruz (Pierogi değişik iç harçlarla da yapılır Patatesten başka harçlar: mantar, çilek vs)
Hamuru dinlendirdikten sonra 4 eşit bezeye bölüyoruz Bezeleri ince şekilde açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz Yuvarlakların ortalarına bir tatlı kaşığı iç harçtan ekliyoruz ve ikiye katlıyoruz İki kat birbirine iyice yapışması için bir çatal yardımıyla tekrar bastırıyoruz Hazırladığımız pierogileri geniş bir tepsiye diziyoruz Hamur çok yapıştığı için aralarına un serpmeyi unutmayınız
Tuzlu suda pierogileri haşlıyoruz Sudan çıkartıktan sonra yapışmaması için aralarına margarin sürüyoruz
Pierogi iki şekilde yenir Birincisi haşlanmış ikincisi kızartılmış Dilerseniz haşladıktan sonra tavada kızartabilirsiniz
Yoğurt veya domates sosuyla servis edilir Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı margarin
*200 ml su
*200 ml süt
*1 çimdik tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kilo)
İç harcı:
*1 kilo patates
*3 adet soğan
*500 gr Quark ( yoksa labne peyniri)
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Pierogi (Polonyalı Mantı) Tarifi Yapılışı İlk önce hamur için bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Üstünü örtüp 30 dakika hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz Patatesleri soyup haşlıyoruz Blender yardımıyla püre haline getiriyoruz Soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz Quark veya labne peynirini, soğanları ve baharatları patates püresine ekliyoruz (Pierogi değişik iç harçlarla da yapılır Patatesten başka harçlar: mantar, çilek vs)
Hamuru dinlendirdikten sonra 4 eşit bezeye bölüyoruz Bezeleri ince şekilde açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz Yuvarlakların ortalarına bir tatlı kaşığı iç harçtan ekliyoruz ve ikiye katlıyoruz İki kat birbirine iyice yapışması için bir çatal yardımıyla tekrar bastırıyoruz Hazırladığımız pierogileri geniş bir tepsiye diziyoruz Hamur çok yapıştığı için aralarına un serpmeyi unutmayınız
Tuzlu suda pierogileri haşlıyoruz Sudan çıkartıktan sonra yapışmaması için aralarına margarin sürüyoruz
Pierogi iki şekilde yenir Birincisi haşlanmış ikincisi kızartılmış Dilerseniz haşladıktan sonra tavada kızartabilirsiniz
Yoğurt veya domates sosuyla servis edilir Afiyet olsun