Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pierogi (Polonyalı Mantı)

Pierogi (Polonyalı Mantı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pierogi (Polonyalı Mantı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı margarin
*200 ml su
*200 ml süt
*1 çimdik tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kilo)

İç harcı:


*1 kilo patates
*3 adet soğan
*500 gr Quark ( yoksa labne peyniri)
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz

Pierogi (Polonyalı Mantı) Tarifi Yapılışı İlk önce hamur için bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Üstünü örtüp 30 dakika hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz Patatesleri soyup haşlıyoruz Blender yardımıyla püre haline getiriyoruz Soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz Quark veya labne peynirini, soğanları ve baharatları patates püresine ekliyoruz (Pierogi değişik iç harçlarla da yapılır Patatesten başka harçlar: mantar, çilek vs)
Hamuru dinlendirdikten sonra 4 eşit bezeye bölüyoruz Bezeleri ince şekilde açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz Yuvarlakların ortalarına bir tatlı kaşığı iç harçtan ekliyoruz ve ikiye katlıyoruz İki kat birbirine iyice yapışması için bir çatal yardımıyla tekrar bastırıyoruz Hazırladığımız pierogileri geniş bir tepsiye diziyoruz Hamur çok yapıştığı için aralarına un serpmeyi unutmayınız
Tuzlu suda pierogileri haşlıyoruz Sudan çıkartıktan sonra yapışmaması için aralarına margarin sürüyoruz
Pierogi iki şekilde yenir Birincisi haşlanmış ikincisi kızartılmış Dilerseniz haşladıktan sonra tavada kızartabilirsiniz
Yoğurt veya domates sosuyla servis edilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,222Mesajlar
30,137Kullanıcılar
melisa sarcASon üye
Üst Alt