iltasyazilim
FD Üye
Pilaki (Usulüne Uygun Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru barbunya (geceden ılık suyla ıslatılmış)
*1 büyük boy patates
*2 orta boy soğan
*1 orta boy kereviz
*1 orta boy havuç
*5 diş sarımsak
*2 adet küp şeker
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz ve kaynar su
Pilaki (Usulüne Uygun Enfes) Tarifi Yapılışı Geceden ıslattığımız barbunyalarımızı hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz ve 2 su bardağı soğuk su döküyoruz üstüne ve soğumasını bekliyoruz dolaba koyuyoruz
Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz ve zeytin yağı ilave ediyoruz yağ ısındığında küçük doğranmış soğanı ekliyoruz 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz salçaları ekliyoruz 5 dk kavuralım ve üzerine küçük küp şeklinde doğradığımız patates, kereviz, havucu ilave edip sürekli karıştırarak 5 dk kavuruyoruz sarımsakları 2 adet küp şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı altı kısık ateşte pişirelim yumuşayan sebzelere dolapta soğuyan barbunyaları ekleyelim suyu az ise üzerini yine 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilavesiyle 10 dk pişirelim kısık ateşte tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz*Tam kıvamında olması gereken lezzette bir pilaki afiyet olsun
*2 su bardağı kuru barbunya (geceden ılık suyla ıslatılmış)
*1 büyük boy patates
*2 orta boy soğan
*1 orta boy kereviz
*1 orta boy havuç
*5 diş sarımsak
*2 adet küp şeker
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz ve kaynar su
Pilaki (Usulüne Uygun Enfes) Tarifi Yapılışı Geceden ıslattığımız barbunyalarımızı hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz ve 2 su bardağı soğuk su döküyoruz üstüne ve soğumasını bekliyoruz dolaba koyuyoruz
Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz ve zeytin yağı ilave ediyoruz yağ ısındığında küçük doğranmış soğanı ekliyoruz 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz salçaları ekliyoruz 5 dk kavuralım ve üzerine küçük küp şeklinde doğradığımız patates, kereviz, havucu ilave edip sürekli karıştırarak 5 dk kavuruyoruz sarımsakları 2 adet küp şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı altı kısık ateşte pişirelim yumuşayan sebzelere dolapta soğuyan barbunyaları ekleyelim suyu az ise üzerini yine 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilavesiyle 10 dk pişirelim kısık ateşte tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz*Tam kıvamında olması gereken lezzette bir pilaki afiyet olsun