iltasyazilim
FD Üye
Pilav (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Pilav (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
Pilav için ölçüdeki miktarda pirinçi bir kaba su koyup yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz İçerisine bir tutam tuz atıyoruz pirinçlerimiz 15 dakika kadar suda bekledikten sonra iyice suda yıkayıp suyunu süzüyoruz Tenceremize önce sıvı yağı koyuyoruz biraz yağımız ısınıyor Üzerine pirinçlerimizi koyuyoruz Yaklaşık 3 dakika kavuruyoruz Kavurduktan sonra tereyağını atıyoruz içerisine ve böyle de 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyorum İşlem bittikten sonra suyunu tuzunu koyup biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatıp üzerine kağıt havluyu koyuyoruz Yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Pilavımız dinlendikten sonra servis tabağına alıp güzelce yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun*
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Pilav (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
Pilav için ölçüdeki miktarda pirinçi bir kaba su koyup yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz İçerisine bir tutam tuz atıyoruz pirinçlerimiz 15 dakika kadar suda bekledikten sonra iyice suda yıkayıp suyunu süzüyoruz Tenceremize önce sıvı yağı koyuyoruz biraz yağımız ısınıyor Üzerine pirinçlerimizi koyuyoruz Yaklaşık 3 dakika kavuruyoruz Kavurduktan sonra tereyağını atıyoruz içerisine ve böyle de 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyorum İşlem bittikten sonra suyunu tuzunu koyup biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatıp üzerine kağıt havluyu koyuyoruz Yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Pilavımız dinlendikten sonra servis tabağına alıp güzelce yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun*