iltasyazilim
FD Üye
Pilav Tarifim Nohutlu İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı tavuk suyu veya soğuk su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz soğuk su kulanmamın nedeni tane tane olduğu için)
*Tuz
*Yarım bardak sıvı yağı
*Yarım bardak tereyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
Pilav Tarifim Nohutlu Yapılışı Ben pirinci yıkamıyorum çünkü daha tane tane oluyor İlk tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra pirinçleri ilave edin Biraz kavurduktan sonra soğuk su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Pilavın üzeri fokurdayınca orta, sonra da kısık ateşte pişirin Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin Pilavımız servise hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı tavuk suyu veya soğuk su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz soğuk su kulanmamın nedeni tane tane olduğu için)
*Tuz
*Yarım bardak sıvı yağı
*Yarım bardak tereyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
Pilav Tarifim Nohutlu Yapılışı Ben pirinci yıkamıyorum çünkü daha tane tane oluyor İlk tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra pirinçleri ilave edin Biraz kavurduktan sonra soğuk su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Pilavın üzeri fokurdayınca orta, sonra da kısık ateşte pişirin Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin Pilavımız servise hazır
Afiyet olsun