iltasyazilim
FD Üye
Pilav Üstü Et Tarifi İçin Malzemeler
*Dana kuşbaşı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Pilav için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı sanayağ
*Tuz
*Şehriye
*İstediğiniz kadar bezelye
Pilav Üstü Et Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizin güzel pişmesi için düdüklü tencereye biraz su koyup etimizi haşlıyoruz
O haşlanır iken bizde sanayag eritip sehriyemizi pembeleşince ye kadar karıştırıyoruz
Yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırıyoruz Tuzumuzu suyumuzu ve bezelyemizi de koyup pişmeye bırakıyoruz kısık ateşte
Pişen etlerimizi de erimiş tereyağı ile kavuruyoruz İstenilene göre baharat yapıp güzelce kavuruyoruz
İkisini birlikte servis yapabiliriz Afiyet olsun
*Dana kuşbaşı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Pilav için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı sanayağ
*Tuz
*Şehriye
*İstediğiniz kadar bezelye
Pilav Üstü Et Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizin güzel pişmesi için düdüklü tencereye biraz su koyup etimizi haşlıyoruz
O haşlanır iken bizde sanayag eritip sehriyemizi pembeleşince ye kadar karıştırıyoruz
Yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırıyoruz Tuzumuzu suyumuzu ve bezelyemizi de koyup pişmeye bırakıyoruz kısık ateşte
Pişen etlerimizi de erimiş tereyağı ile kavuruyoruz İstenilene göre baharat yapıp güzelce kavuruyoruz
İkisini birlikte servis yapabiliriz Afiyet olsun