iltasyazilim
FD Üye
Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler Pilav için :
*2 su bardağı pirinç
*3 bardak su
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Kavurma için :
*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber, kimyon, tuz, çok az kuru kekik yaprağı
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi güzelce yıkıyoruz Bir tavaya alıp ateşe alıyoruz Kendi suyunu salıp sonra geri çekene kadar pişiriyoruz Bu ara da sıcak suya pirinçleri koyuyoruz Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyup eritiyoruz Üzerine pirinçleri süzüp koyuyoruz ve kavuruyoruz 5 dk kadar 3 bardak suyunu da ekleyerek önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Eğer hala diri ise tam suyu bitmeden pirinç cinsine göre ekleme yapabilirsiniz Pişen pilavın üzerini temiz bezle örtüp dinlendiriyoruz Suyunu çeken etimize de yağı ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Dilediğiniz şekilde servis yapıyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*3 bardak su
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Kavurma için :
*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber, kimyon, tuz, çok az kuru kekik yaprağı
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi güzelce yıkıyoruz Bir tavaya alıp ateşe alıyoruz Kendi suyunu salıp sonra geri çekene kadar pişiriyoruz Bu ara da sıcak suya pirinçleri koyuyoruz Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyup eritiyoruz Üzerine pirinçleri süzüp koyuyoruz ve kavuruyoruz 5 dk kadar 3 bardak suyunu da ekleyerek önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Eğer hala diri ise tam suyu bitmeden pirinç cinsine göre ekleme yapabilirsiniz Pişen pilavın üzerini temiz bezle örtüp dinlendiriyoruz Suyunu çeken etimize de yağı ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Dilediğiniz şekilde servis yapıyoruz Afiyet olsun