Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilav Üstü Kavurma Tarifi

Pilav Üstü Kavurma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler Pilav için :


*2 su bardağı pirinç
*3 bardak su
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı

Kavurma için :


*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber, kimyon, tuz, çok az kuru kekik yaprağı

Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi güzelce yıkıyoruz Bir tavaya alıp ateşe alıyoruz Kendi suyunu salıp sonra geri çekene kadar pişiriyoruz Bu ara da sıcak suya pirinçleri koyuyoruz Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyup eritiyoruz Üzerine pirinçleri süzüp koyuyoruz ve kavuruyoruz 5 dk kadar 3 bardak suyunu da ekleyerek önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Eğer hala diri ise tam suyu bitmeden pirinç cinsine göre ekleme yapabilirsiniz Pişen pilavın üzerini temiz bezle örtüp dinlendiriyoruz Suyunu çeken etimize de yağı ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Dilediğiniz şekilde servis yapıyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,184Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt