iltasyazilim
FD Üye
Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler Kavurma için
*yarım kg kuşbaşı et
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 çay bardağı su
pilav için
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*tuz
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Önce etimizi tenceremize alıp 1 çay bardağı suyumuzu ilave ederek kısık ateşte ara sıra*karıştırmak suretiyle*pişmeye*bırakıyoruz Sıvı yağımızı*ve tuzumuzu eti ocaktan almadan 5 dk önce ilave edicez
Gelelim pilavımıza Pilavımız*için tereyağı ve sıvı yağımızı*tavamıza*koyarak eritiyoruz önceden sıcak suya ıslattığımız*pirinçimizi süzerek*tencereye koyuyoruz Eğer*şehriyeli arzu ediyorsanız şehriyeyi kavurduktan sonra pirinci ilave ediyoruz ve tane tane olana kadar kavuruyoruz Kavrulan pirincimize su ve tuzumuzu ilave edip pişiriyoruz Afiyet olsun
*yarım kg kuşbaşı et
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 çay bardağı su
pilav için
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*tuz
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Önce etimizi tenceremize alıp 1 çay bardağı suyumuzu ilave ederek kısık ateşte ara sıra*karıştırmak suretiyle*pişmeye*bırakıyoruz Sıvı yağımızı*ve tuzumuzu eti ocaktan almadan 5 dk önce ilave edicez
Gelelim pilavımıza Pilavımız*için tereyağı ve sıvı yağımızı*tavamıza*koyarak eritiyoruz önceden sıcak suya ıslattığımız*pirinçimizi süzerek*tencereye koyuyoruz Eğer*şehriyeli arzu ediyorsanız şehriyeyi kavurduktan sonra pirinci ilave ediyoruz ve tane tane olana kadar kavuruyoruz Kavrulan pirincimize su ve tuzumuzu ilave edip pişiriyoruz Afiyet olsun